Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde ‘Patent ve Faydalı Model’ konferansı verildi

02 Mart 2022, 13:47 - Okunma: 2279

Batman Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi tarafından verilen konferans, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli idareci ve öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta "Patent ve Sınai Mülkiyet Kavramı" ile ilgili sunum Batman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Musa Kılıç tarafından yapılırken "Patent, Faydalı Model Kavramı ve Epats, Uygulamasına Giriş, Türk Patent Kurumu Başvurusu" ile ilgili bilgiler ise Batman Üniversitesi Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Oktay Adıyaman tarafından aktarıldı.

Batman ilinde görev yapan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görevli idareci ve öğretmenlerde patent ve marka kavramı ile başvuru süreçlerine yönelik farkındalık oluşturmanın amaçlandığı konferansta patent ve faydalı model ile ilgili girişlerin takip edilmesi, ilgili ürünlerin sanayiye entegre edilmesi ve bununla ilgili süreçlerde öğretmen ve öğrencilere sağlanabilecek desteklere ilişkin bilgiler verildi.

Batman Valiliği ile birlikte yürütülecek olan projede öğrencilerin daha iyi eğitim alması, gelişimlerine katkı sunulması ve eğitimin devamlılığının sağlanması hedefleniyor. Eğitime destek vermenin geleceğe yatırım olduğu bilinciyle ve gelecek nesillerin daha iyi eğitim almasına yönelik sorumlulukla çalışmaların devam ettiği üniversite de ise protokoller kapsamında eğitimler devam edeceği bildirildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=