Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde ‘Enerji Çalıştayı’ düzenlendi

03 Mart 2022, 17:45 - Okunma: 2357

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında pilot seçilen Batman Üniversitesinde enerji alanında çalışmalar yürütülüyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda uygulamaya koyulan, üniversitelerin bölgesel ihtiyaçlar ve potansiyelleri doğrultusunda uzmanlaşmasının hedeflendiği projede enerji alanında pilot olan Batman Üniversitesinde “Enerji Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya; Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kamu kurum müdürleri, Batman Üniversitesi Enerji Koordinasyon Merkezi üyeleri Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın ve Dr. Mehmet Rıda Tür katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritasının düzenlenen çalıştay ile belirleneceğini söyleyerek bu yol haritasının belirlenmesinde; kısa, orta ve uzun vade de yapılması ön görülen çalışmaların neler olacağını açıkladı.

Çalıştay programları ile enerji alanında öne çıkan örneklerin inceleneceğini kaydeden Rektör Demir, “Bu çalıştaylardan ilkini bugün bölgesel paydaşlarımızla gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

Çalıştay oturumları ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendiren Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çalıştay sonunda paydaşlarımızla İş Birliği Modelinin oluşturulması ve Batman Üniversitesinin Enerji alanında ihtisaslaşmasına yönelik olarak gelecek iddiası ve stratejik öncelikleri netleştireceğiz. Paydaşlarımız ile önerilen proje fikirlerinin fizibilite ve proje dosyalarının hazırlanması, üniversitemiz iş birliği ile sağlanacak ve ihtisaslaşma yol haritası oluşturulacaktır. Enerji odaklı çalışan ve bölgesel kalkınmaya katkı sunan işletmeler de bizim paydaşımız olarak belirlenmiştir.”

“İhtisaslaşmış üniversiteler teknolojiye yön verecektir”

Projenin nihai yararlanıcılarını bölgesel kalkınma odaklı enerji sektörü ve girişimciler olarak ifade eden Rektör Demir, üniversitenin enerji alanında ihtisaslaşması ve bulunduğu bölgeye olan katkısının arttırılması amacıyla enerji konusunda yatırım yapan ve enerji odaklı çalışan paydaşlar ile yapılacak iş birlikleri sonucunda bölgesel kalkınmanın sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Prof. Dr. İdris Demir sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Batman Üniversitesinin Enerji alanında pilot üniversite seçilmesi ile enerji uzmanı ve yapay zekâ temelli yapılacak sertifikasyon eğitimleri, akademik ve sanayi ortaklı projeleriyle hem Batman şehrine hem de bölgeye önemli katkılar sunabilme potansiyeli olduğu açıktır. Enerji alanında ihtisaslaşmış üniversiteler, yarının dünyasında teknolojiyi takip eden değil teknolojiye yön veren bir ülke olabilmemiz için oldukça önemlidir. Bundan dolayı enerji ihtisaslaşması bölgedeki potansiyel enerji kaynaklarının gelişine yönelik projelendirmeler sağlayacaktır. Ar-Ge faaliyetleri, kamu-sanayi iş birliği ve bölgesel kalkınmayı geliştirecek projeler ile diğer üniversitelere model olmayı hedefliyoruz. Bu etki parametrelerinden dolayı siz paydaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmayı önemsiyoruz.”

Çalıştay, paydaşlarla yapılan karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=