Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Dicle Kalkınma Ajansı ile yeni bir proje imzaladı

04 Mart 2022, 12:15 - Okunma: 2339

Batman Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi kapsamında Teknik Destek Projesine imza attı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı tarafından imzalanan proje kapsamında 2 gün sürecek olan eğitimlerin teknik desteği DİKA tarafından verilecek. 

Proje ile TRC3 Bölgesinde yer alan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalarına destek sağlanması amaçlanıyor. Batman üniversitesi hedeflerini gerçekleştirmek ve kurumun performansını maksimum seviyeye çıkarmak adına kalite yönetim sistemine yönelik eğitimlerin verilmesi sırasında teknik destekler DİKA tarafından sağlanacak.

Batman Üniversitesi Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın ile Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın tarafından hazırlanan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kalite Yönetim Sistemini çok önemsediklerini kaydetti.

Gelişen ve değişen dünyada bilgi ve teknolojik üretim için kritik rol üstlenen üniversitelerin her geçen gün öneminin arttığını, toplumsal talep ve beklentilerin de bu yönde değişimler gösterdiğini anlatan İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kurumsal kaynak ve kapasitelerimizi en etkin şekilde kullanabilmek için paydaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Hedeflerimize ulaşabilmek için kalite yönetiminin bir zorunluluk olduğu düşüncesindeyiz. Bu nedenle kaliteyi tüm birimlerimizle ve personelimizle özümseyerek çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Batman Üniversitesinin hem stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda hem de Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde çalışan Kalite Komisyonumuz, üniversitemizde kalitenin gelişmesi amacıyla iç ve dış kalite güvence sistemini işleten dahası kalite geliştirme sürecinin önemli aktörleridir. Kalite güvence sistemi çalışmalarında tüm birimlerimiz sürecin içine dâhil edilerek kurumumuzda kalite kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Kalite çalışmalarının yürütülmesinde kalite komisyonu, kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemleri ve birim kalite komisyonları önemli işlevler görmektedir. Tüm bu kalite süreçleri üniversitenin gelişimine katkı sağlayacak benzer şekilde üniversite-sanayi iş birliğine, üniversite-kent bütünleşmesine ve doğal olarak bölgesel kalkınmaya katkı sunacaktır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=