Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi öğrencileri Sivas, Ankara ve Çanakkale’yi gezdi

25 Mart 2022, 11:45 - Okunma: 799

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, aralarında Afrika ülkelerinden misafir öğrencilerin de olduğu başarılı öğrencileri Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Kutalmış Yalçın ile birlikte Çanakkale’ye uğurladı.

Öğrencileri uğurlayan Rektör Demir, öğrencilere Çanakkale’nin manevi ruhunu anlamaları ve manevi değerleri anlayarak dönmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrenciler ilk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Ayhan Prof. Dr İdris Demir’e öğrencilere ufuk kazandıran bu ziyarete vesile olduğu için teşekkür etti.

Makam ziyaretinin ardından Sivas Kongre Binasını gezen öğrenciler, Sivas’ta Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin bulunduğu kent meydanında Çifte Minareli, Gök ve Buruciye Medreseleri, Divriği Ulu Camii, Taş Han, Kesik Köprü ve Sivas Kongresinin yapıldığı müzeyi ziyaret etti.

Sivas ziyaretinin ardından Ankara’ya giden öğrenciler, Millet Camisini ziyaret ederek 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı yerleri yakından görme fırsatı buldu. Ankara’da bulunan öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Şehitler Abidesini gezdi.

Millet Kütüphanesini ve ardından TBMM’yi gezen öğrenciler, Ankara programının ardından Bursa’ya geçerek Ulu Camii, Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret etti. Topkale’den Bursa’yı izleyen ve daha sonra Çanakkale’ye geçen öğrenciler, burada Nusret Mayın Gemisi, Truva ve Aynalı Çarşı’yı dolaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nden Gelibolu Yarımadasına geçen öğrenciler Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, 57. Alay, Conkbayırı’nın da aralarında olduğu şehitlikleri ziyaret etti.

Gelibolu Alan Başkanlığı’nın misafiri olarak Simülasyon Merkezinde Çanakkale Savaşlarını izleyen öğrenciler, tarihi iliklerine kadar hissettiklerini belirterek bu manevi ruhun yaşanmasına vesile olan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür ettiler.

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilere yönelik yapılan tüm etkinlikleri çok önemsediklerini söyledi.

Öğrencilerin milli ve manevi değerleri yaşaması için yapılacak tüm çalışmalara destek verileceğini kaydeden Rektör Demir, Çanakkale bilincinin ve manevi ruhunun yaşatılması için bu gezi, ziyaret ve etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=