Lütfen bekleyin..



Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi tamamlandı

28 Mart 2022, 14:25 - Okunma: 2384

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen 1. Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi tamamlandı.

24 Mart tarihinde başlayan ve 2 gün süren kongre bünyesinde kalkınma ajansları özel oturumu ile birlikte 8 oturum gerçekleşti.

1.Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresinde alanında uzman bilim insanları tecrübe ve bilgilerini paylaştı. 36 bilim insanının online olarak bildiri sunduğu kongrede toplam 47 bildiri bilim dünyasına kazandırıldı.

Bölgeler arası farklılıkların azaltılması için bölgesel kalkınmanın büyük önem taşıdığına vurgu yapılan kongrede bölgesel kalkınma ajansları, bölgesel kalkınma politikaları, sürdürülebilir kalkınma ve enerji konuları ön plana çıktı.

Kongre sonrası bir değerlendirme yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde uluslararası bir kongreyi daha başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve Batman’ın artık ulusal, uluslararası kongre ve sempozyumlara daha fazla ev sahipliği yapacağını dile getirdi.

Batman’da bölgenin iç potansiyelini, sorunlarını ve çözüm önerilerini akademisyenler, araştırmacılar ve karar vericilerle birlikte gündeme alarak uluslararası nitelikli çalışmalarla hem üniversiteye hem bölgeye hem de ülkenin gelişimine katkı sağlamaktan ve ulusal kalkınma için yerelden bir kıvılcım yakmaya çalıştıklarını kaydeden Demir, kongrenin hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=