Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Rektörü Demir: Amacımız gençlerin donanımlı birey olarak yetişmesidir

29 Mart 2022, 16:43 - Okunma: 2227

Batman Üniversitesi uluslararasılaşma yolunda gençler için yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Batman Üniversitesi Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Doç. Dr. Musa Kılıç ve Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Alım yürütücülüğünde hazırlanan Eurodesk Temas Noktası Kuruluş Projesi, TC. AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edildi.

Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşun kabulüyle "Eurodesk Temas Noktası" olarak belirlenen üniversite, gençlere yönelik bilgilendirmelerde bulunacak.

Bu alanda Batman ilinde tek hizmet veren Batman Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası, Batman’daki gençlere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim görme, uluslararası gençlik projelerine dâhil olma, gençlik projeleri hazırlama ile gönüllü eğitim çalışmaları yaparak benzer konularda faaliyetler yürütecek.

Eurodesk Temas Noktası ile Avrupa ve Ulusal Eurodesk ağı üyeliği sayesinde iletişim araçları, soru-cevap yardımı, ortak aramaları, 36 ülkede projeler ile ilişkili kuruluş bağlantıları, yerinde eğitim, Avrupa etkinlikleri ve eğitim programları gibi birçok aktif programdan ücretsiz olarak faydalanılabilecek.

Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversite adına önemli bir gelişme olan bu projenin üniversiteye ve şehre hayırlı olmasını diledi.

Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Eurodesk, gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme araçlarını kullanarak anlık, güncel, net ve ücretsiz cevap verme, yüzlerce bilgilendirme toplantısı, seminer, konferans, stand çalışması yapma ve okul ziyaretleri gibi birçok fırsatı gençler için ulaşılabilir kılmakta, bir nevi gençlik bilgilendirmesi yapmaktadır. Gençlik bilgilendirmesi, gençlerin akademik çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri fırsatlardan haberdar edilmeleri için yapılmaktadır.”

Rektör Demir ayrıca bu proje sayesinde öğrencilerin uluslararası proje ve çalışmalara erişimine katkı sağlayarak hibe destekleri, öğrenim fırsatları, burslar, yurt dışı staj imkânları ve Avrupa gönüllü hizmetlerinden haberdar olabileceklerini söyledi.

Gençlerin Batman Üniversitesinde eğitim gördükleri süre içerisinde donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için tüm projelere hassasiyetle yaklaştıklarını anlatan Demir, onların nitelikli bireyler olarak eğitimlerini tamamlamayı amaçladıklarını belirterek gençler için çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=