Lütfen bekleyin..



Batman’da güzel hutbe okuma final yarışması yapıldı

01 Nisan 2022, 17:06 - Okunma: 659

"Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması 4. Bölge Finali" Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Merkez Mehmet Emin Terece Camisinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce planlanan Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması 4. Bölge Finali" Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Merkez Mehmet Emin Terece Camisinde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Güzel Hutbe Okuma yarışmasında öğrenciler büyük heyecan içerisinde hutbelerini okudu.

Batman’da güzel hutbe okuma final yarışması yapıldı

Yarışmaya Batman, Siirt, Hakkâri, Şırnak, Mardin, Bitlis, Van ve Diyarbakır olmak üzere 8 ilden 9 öğrenci katıldı.

Oluşturulan jürinin değerlendirme sonucunda Van Erciş Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Miraç Bakan birinci, Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Seyyid Davut Çelik ikinci, Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu öğrencisi Muhammed Yaser Tör üçüncü olarak seçildi. Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Yarışmayı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü gözlemcisi Kani Ayvaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Batman’da güzel hutbe okuma final yarışması yapıldı

Miraç Bakan

Yarışmada Van İl birincisi olarak katılan ve bölge yarışmasında 9 kişi arasında birinci olan Miraç Bakan, duygularını paylaşarak "Van Erciş Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinden yarışmaya katılıyorum. 11’inci sınıf öğrencisiyim. Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı yarışmaya aralık ayında katıldım. Yarışmada Van İl birincisi oldum. Hocalarımın yardımıyla buraya kadar geldim. Elhamdülillah burada ada birinciliği elde ettim. Rabbim bizi layık görürse İslam’a hizmet edeceğim. İlerde Allah nasip ederse inşallah imam olmak istiyorum." dedi.

"Hutbe yarışmasında bölge ikincisi olmak güzel bir duygu"

Batman’da güzel hutbe okuma final yarışması yapıldı

Seyyid Davut Çelik

Yarışmada ikinci olan Seyyid Davut Çelik, "Diyarbakır’dan il birincisi olarak yarışmaya katıldım. Diyarbakır’ı temsilen İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulundan yarışmaya katıldım. 11’inci sınıf öğrencisiyim. Bugün ki yarışmaya 9 kişi katıldık. Hutbe yarışmasında 9 kişinin içerinde bölge ikinci olmak güzel bir duygu." diye konuştu.

"Böyle etkinliklerin sürekli yapılmasını tavsiye ederim"

Batman’da güzel hutbe okuma final yarışması yapıldı

Muhammed Yaser Tör

Bitlis'ten gelen ve yarışmada bölge 3’üncüsü olan Muhammed Yaser Tör ise "Bitlis Sait Nursi Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulundan yarışmaya katıldım. 11’inci sınıf öğrencisiyim. Burada bölge hutbe yarışmasına katıldık. 9 kişi içerisinden bölge 3’üncüsü oldum. Allah bana 3’üçüncülüğü nasip etti. İnşallah bir daha iyisi nasip olur. İleride Marmara İlahiyat Fakültesinden mezun olup imam olmak istiyorum. Yarışmada biraz heyecanlıydım ama şu anda heyecanım kalmadı. Bölge üçüncüsü seçilmek çok güzel bir duygu, herkesin böyle yarışmalara katılmalarını ve böyle etkinliklerin sürekli yapılmasını tavsiye ederim." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=