Lütfen bekleyin..



İki yıl aradan sonra Ramazan ayının ilk teravihi coşkuyla kılındı

01 Nisan 2022, 22:35 - Okunma: 603

​Salgın nedeni ile iki sene camilerde kılınamayan teravih namazlarını tekrar camide kılmaya başlayan Batmanlılar, camide teravih namazı kılmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadı.

İki sene aradan sonra Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da büyük coşkuyla kılındı. Batman’da teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Şehrin büyük camilerinden olan merkez Ulu Camii’ne teravih namazı için gelen Müslümanlar, Ramazan'a ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu beraberce yaşarken, bundan sonra salgın hastalıklar veya her hangi bir sebeple bir daha camilerin kapanmamasını temenni etti.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti.

“Elhamdülillah şimdi çok mutlu ve heyecanlıyız”

Salgın hastalık nedeniyle iki sene teravihlerini evde kıldığını fakat camide aldığı maneviyatın bir başka olduğunu ifade eden Mehmet Emin Güneş, “Allah’a hamd olsun tekrar teravih namazlarına kavuştuk. Çok heyecanlıyız, inşallah bu heyecanımız Ramazan ayının sonuna kadar devam edecektir. Salgın hastalıktan dolayı İki yıl camilerimizde teravih kılamadığımızdan dolayı çok üzgündük. Camiler kapalı olduğu süreçte evlerimizde teravihlerimizi kılıyorduk ama caminin heyecanını bize vermiyordu. Elhamdülillah şimdi çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah Teâlâ bir daha bize bu sıkıntıları yaşatmasın ve bizi Ramazan bayramına kavuştursun inşallah.” şeklinde konuştu.

“Çok heyecanlı ve çok güzel geçti”

İki sene aradan sonra camide teravih heyecanı yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade den eden Vasfeddin Can, “Camilerin kapalı olduğu süreçte çok şaşkın durma düşmüştük çünkü 84 yaşındayım ilk defa camilerin kapalı olduğunu gördüm. İnşallah bir daha böyle olmaz. İki yıl aradan sonra bugün birinci gün teravih namazımızı kıldık. Çok heyecanlı ve çok güzel geçti.” diye konuştu.

“İnşallah salgın hastalık bitmiştir”

Cami cemaatinden Halit Yılmaz ise şunları söyledi: “Camide teravih namazı kılmak çok güzel bir duyguydu. Allah herkese nasip etsin. İnşallah salgın hastalık bitmiştir. Bundan sonra olmaz. Camide teravih namazı kılmanın maneviyatı çok güzel Allah herkesin namazını kabul etsin.”

“İki yıl teravih namazı kılınmamasında dolayı Ramazan ayımız buruk geçti”

Camilerin bir daha kapanmaması ve bir daha salgın süreçlerinin yaşanmaması için Allah dua ettiklerini belirten Süleyman Açan, “Ramazan ayı bütün İslam âlemine mübarek olsun. İki yıl teravih olmamasından dolayı Ramazan ayımız buruk geçti. O süreçte hayatımızı üzülerek sürdürdük. Allah’a çok şükür şimdi sağlık ve afiyetteyiz. Salgının bir daha çıkmaması için Allah’a dua edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=