Lütfen bekleyin..



Ramazan ayının gelmesiyle çiğköfteye talep arttı

04 Nisan 2022, 18:25 - Okunma: 594

​Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının gelmesi ile birlikte çiğköfteciler tezgâhlarını açmaya başlarken, halkın çiğköfteye talebi arttı.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi haline gelen çiğköfte tezgâhtaki yerini alırken, çiğköfteciler de satışlardan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Batman'da 23 senedir aynı yerde çiğköfte satan çiğköfteci Fesih Ekin, fiyat artışına rağmen halkın çiğköfteden vazgeçmediğini belirtti.

Yılın 12 ayı çiğköfte sattıklarını, Ramazan ayında işlerinin daha iyi olduğunu ifade eden çiğköfte ustası Ekin, Ramazan ayı gelince çiğköfteye talebin arttığını belirtti.

Ekin, “1997 yılından beri çiğköfte sektöründe çalışıyorum. Ramazan ayında olduğumuz için çiğköfte tüketimi arttı. Çoğu kişi çiğköfte yapıyor ama bazılarının artık ekmek teknesi haline gelmiş durumda. 23 yıldır burada bu işi yapıyoruz. Yılın 12 ayında çiğköfte satıyoruz ama Ramazan ayı bir başka oluyor. Diğer günlerde ise rutin olarak çalışıyoruz ama gözümüz hem Ramazan ayını arar. Geçen sene bu vakitlerde çiğköftenin kilosu 35-40 lirayken bugün 100 liradır.” dedi.

“Halk, artık tadımlık çiğköfte almaya başladı”

Çiğköfte fiyatlarının yükselmesine rağmen halkın çiğköfteye olan talebinin yüksek olduğunu belirten Ekin, “Normalde çiğköfte porsiyonumuz 30 liradır ama vatandaş 10-15 veya 20 liralık istiyor bu şekilde herkes bütçesine göre alıyor. Millet çiğköfteyi tadımlık alıyor." şeklinde konuştu.

“Ramazan ayı boyunca çiğköfteyi soframızdan eksik etmiyoruz”

İftar için çiğköfte aldıklarını belirten Ferhat İnanç ise Ramazan ayı boyunca sofralarında çiğköfteyi eksik etmediklerini belirterek şunları söyledi: “Yıllardır lezzeti ve tadı güzel olan çiğköfteyi buradan alıyorum. Ramazan ayı boyunca çiğköfteyi soframızdan eksik etmiyoruz.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=