Lütfen bekleyin..



300 derece sıcaklığa rağmen oruçlarını tutuyorlar

06 Nisan 2022, 14:15 - Okunma: 528

Fırıncılar, yüksek derecelere varan sıcaklıkta oruçlarını tutarak, halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Batman'da yüksek derecelere varan sıcaklıkta tuttukları orucun sevap açısından daha fazla olduğunu belirten fırıncılar, Ramazan ayında oruç tutarak mesailerine ara vermediklerini söyledi.

300 dereceyi bulan fırın sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini belirten kentteki fırıncılar, özellikle Ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçtiklerini dile getirdi.

"Bu sıcağa rağmen orucumuzu tutup ibadetlerimizi yapıyoruz"

300 derece sıcaklığa rağmen oruçlarını tutuyorlar

Kadri Okay

Fırının iç sıcaklığı 300 derece ortamın ise 40'ın üzerinde olduğunu belirten fırın işletmecisi Kadri Okay, sıcağa rağmen Allah'ın yardımıyla hem oruçlarını tuttuklarını hem de halka ekmek yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Okay, "Mübarek Ramazan ayı başladı. Havalarda ısınmaya başladı. Şu anda fırının iç sıcaklığı 300 derece, bulunduğumuz ortam ise 40 derecenin üzerindedir. Sıcağa rağmen müşterilerimize ekmek yetiştirmeye çalışıyoruz. Sabah saat 11.00'de işbaşı yapıyor, iftardan sonraya kadar çalışıyoruz. Çok şükür bu sıcağa rağmen orucumuzu tutup, ibadetlerimizi yapıyoruz. Allah oruç tutamayanlara da tutmayı nasip etsin inşallah. Mübarek Ramazan ayına ulaştığımız için mutluyuz ve çalışıyoruz. Herkesi Ramazan ayının kıymetine bilmeye davet ediyorum. Oruç tutmayanlara oruçlarını tutmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Ramazan ayında pide ekmeğine talep arttı"

300 derece sıcaklığa rağmen oruçlarını tutuyorlar

Muhammed Aksoy

Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirten Muhammed Aksoy ise Ramazan ayında halkın pide ekmeğe ve evde hazırladıkları çeşitli yemekleri fırında pişirmek için talebin artığını ifade ederek "Ramazan ayıyla beraber pide ekmek satışlarımız arttı. Vatandaşın pide ekmeğine talebi yüksek bir de evlerinde hazırladıkları lahmacun, pide, tava, güveç gibi yemeklerini bize getirim pişiriyoruz. Fırın sıcak ama Allah bize yardım ettiği için çok şükür orucumuzu tutuyoruz." dedi. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=