Lütfen bekleyin..



Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

15 Nisan 2022, 16:26 - Okunma: 1674

Pandemiyle birlikte büyük bir sıkıntı yaşayan esnaf Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Uzun zamandır istedikleri gibi iş yapamayan esnaf, umudunu bayram alışverişine bağladı.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki giyimci esnafı Abdurrahman Bulak, İLKHA muhabirine, Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm hazırlıklarını yaptıklarını anlattı.

Yeni çeşit ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini ifade eden Bulak, henüz bayram coşkusunun tam anlamıyla yaşanmadığını kaydetti.

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

Abdurrahman Bulak

“İnşallah geçmiş bayramlardaki coşkuyu bu bayramda da yaşarız”

Hem kendilerinin hem de tüketicilerin artan maliyetlerden dert yandığını vurgulayan Bulak, “Müşterilerimize yeni ürünlerimizi sergilediğimiz zaman bize verdikleri ilk tepki fiyatların çok yüksek olmasıdır. Bizlerde artık maliyetlerimizi karşılayamıyoruz. Hem biz mağdur oluyoruz hem de müşterilerimiz. Ramazan Bayramı’na bir hafta, 10 gün kala inşallah o hareketliliği bekliyoruz. Eski bayramlarda yaşadığımız coşkuyu bu bayramda yaşarız inşallah.” dedi.

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

“Tek düşüncemiz işlerimizin iyi yönde olmasıdır”

Pandeminin her kesim üzerinde olumsuz bir etki bıraktığını dile getiren Bulak, şöyle devam etti:

“Bu sene kapanma ve maske engeli de yok. Tek düşüncemiz işlerimizin iyi yönde olmasıdır. İnsanımız dini bayramlarına düşkün oldukları için inşallah bayram alışverişi yapacaklardır. Artan fiyatlara yapacağımız bir şey yok ama inşallah en yakın zamanda ekonomi düzelir ve insanlar istediği ürünü istediği yerde alabilir.”

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

Nurullah Yıldız

“İnşallah bu bayramda işler iyi olur”

Ramazan Bayramı için gerekli olan tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten giyimci esnafı Nurullah Yıldız, “Tabi geçen yıl biraz sıkıntılar yaşadık. 15 gün kapanma süreci vardı. Ramazan Bayram için yaptığımız hazırlıklarla inşallah biraz da olsa maddi toparlanmaya gideriz. Her üründe yaşanan fiyat artışları giyim ürünlerini de etkiledi ama bütün piyasada bu artışlar var. Şu anda tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp yeni ürünlerimizi getirdik. İnşallah bu bayramda işler iyi olur ve toparlanırız.” diye konuştu.

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

Özcan Üşme

“Fiyat artışları bize de yansıdı”

Tek sıkıntılarının fiyat artışları olduğunu vurgulayan ayakkabıcı esnafı Özcan Üşme, “Ramazan Bayramı için oruçtan önce hazırlıklarımızı yaptık. Eksik olan çeşitlerimizi tamamladık. Yalnız fiyatlar şu anda çok yüksek. Müşterilerimiz yüksek fiyatlardan dolayı bize sitem ediyorlar. Fakat elimizden gelen bir şey yok. Her şeyde yaşanan fiyat artışları bize de yansıdı. Bayram için hazırlıklarımızı yaptık, şu an beklemedeyiz.” ifadelerini kullandı.

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf alışverişin başlamasını bekliyor

Fethullah Konak

“Bu sene büyük bir müşteri potansiyeli bekliyoruz”

Bir diğer giyimci esnafı Fethullah Konak ise şunları söyledi: “Bayram hazırlıklarımızı yaptık. Yeni ürünlerimizi getirdik. Beklentimiz satışlarımızın açılması yönündedir. Fiyatlar bu sene çok yüksek olduğu için biraz sıkıntı yaşamaktayız. Geçen sene pandemi kuralları gereği kapalıydık. Bu sene ise yasaklar olmadığından büyük bir müşteri potansiyeli bekliyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=