Lütfen bekleyin..



Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan cami dualarla açıldı

20 Nisan 2022, 22:07 - Okunma: 963

Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapımı tamamlanan 200 kişilik Hacı Tahir Dinç Camii dualarla ibadete açıldı.

Mimari özelliklerinin günümüz teknolojilerine uyarlanması ile inşa edilen Hacı Tahir Dinç Camii,  kısa sürede yapımı tamamlanıp ibadete açıldı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapımı tamamlana caminin açılışına, Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Öden, Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İş insanı Selman Dinç, ailesi ve beraberindeki protokol üyeleri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Şahin, bölgeye hitap eden bu hastanenin böyle güzel ve modern bir camiye ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu güzel hizmette katkısı olan dinç ailesine teşekkür etti.

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Batman İl Müftüsü Nihat Kök tarafından yapılan dua ve protokolün kurdele kesimiyle cami ibadete açıldı. 

Açılışın ardından Vali Şahin beraberindeki heyetle Eğitim ve Araştırma Hastanesi içesinde hizmete giren Çocuk Rehabilitasyon Merkezini gezdikten sonra hasta personeliyle birlikte iftar yemeği yedi. 

Vali Şahin, “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz gerçekten çok büyük bir hastane. Sadece Batman’ın değil bölgede bulunan şehirlerin de hasta yükünü taşıyan bir hastane. Dolaysıyla burada dini hizmetler yönünden bir eksiklik vardı. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Ahmet Dinç Vakfımız İl Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma içerisine girdi ve ortaya bu güzel eser meydana geldi.” dedi.

“Hayırlı hizmetli yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum”

Konuşmasının sonunda hayırlı işlerde katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür eden Şahin şunları söyledi:

“Camimiz mimari özelliğiyle hoş durmaktadır. Ayrıca çok hızlı bir şekilde de 3 ay içerinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Ramazan ayının yarına da hizmet verip bayram namazı da inşallah kılınacaktır. Ben bu güzel hizmette bulunan Dinç ailesine teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu bunun gibi hayırlı hizmetli yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah sayılarını artırsın inşallah.” (İLKHA)










  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=