Lütfen bekleyin..



Batman’da 113 köyde bulunan larvalara karşı ilaçlama yapıldı

26 Nisan 2022, 14:10 - Okunma: 751

Batman’da, halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarıyla bahar ayları öncesinde mücadele çalışmalarına başlandı.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, Batman merkez ve bağlı ilçelerdeki 113 köyde bulunan tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanları ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarına başladı.

Batman il özel idaresinden yapılan açıklamada, “Halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larva çalışmalarından sonra, ekiplerimizin sivrisineklerle mücadele çalışmaları başladı. Eylül ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek olan çalışmalar kapsamında ilimiz genelinde bulunan riskli bölgelerde çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.” denildi.

İlaçlama ekiplerinin merkez ve ilçelere bağlı bulunan 113 köyde yapılan planlama doğrultusunda; sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler, rögarlar, çöp alanları ve çöp konteynerleri etkin şekilde ilaçlandığı belirtildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=