Lütfen bekleyin..



Batman Teknokent’te sona gelindi

26 Nisan 2022, 14:33 - Okunma: 9498

Batman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve şehrin önemli kurum, kuruluşlarının da paydaşı oldukları Batman Teknokent’in binasının tamamlanmasında sona gelindi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Yılmaz’ın, incelemelerde bulundukları Teknokent binası, yapılacak son rötuşlarla tamamlanacak.

Vali Şahin; binanın içinde bulunan ofisler, laboratuvarlar, atölyeler ve binanın çevre düzenlemesi hakkında ayrıntılı bilgiler veren Teknokent inşaatından sorumlu yetkililere, Batman şehrine ve bölgeye önemli katkılar sunacak olan binanın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanması talimatı verdi.

Batman Teknokent binasının faaliyete geçmesinin bölgenin ve Türkiye’nin ARGE potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlayacağını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesi akademik personelinin yapmış olduğu bilimsel çalışmaların da ticarileşmesine olanak tanıyacağını söyledi.

Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da her zaman güçlü olmasını istediklerinin altını çizen Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Batman Teknokent, üniversite-sanayi işbirliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişimdir. Temel amaçları arasında girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmek ve desteklemek de olan bu yapının, Türkiye’nin teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesine katkı sağlayacağı, Teknoloji transferi için uygun ortamı yaratacağı inancındayız.”(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=