Lütfen bekleyin..



İtikâf sünneti yaşatılıyor

28 Nisan 2022, 14:24 - Okunma: 639

Peygamber Efendimizin Ramazan`ın son 10 gününde yapılmasını tavsiye ederek devam ettiği itikâf ibadeti, Batman’da camilerde büyük bir sevinçle yerine getiriliyor.

Ramazan’ın son 10 gününde Batman merkez Mehmet Emin Terece Camii’ne kapanıp ibadetle meşgul olan vatandaşlar itikâf sünnetini yaşatıyor.

Dünya işleriyle irtibatlarını kesen vatandaşlar, ihtiyaçları dışında zamanlarının tamamını ibadetle geçiriyor. Zorunlu haller dışında dışarı çıkmayan vatandaşlar, iftar ve sahurlarını da burada yapıyor.

İtikâf sünneti yaşatılıyor

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf sünnetini ihya eden itikâftakiler, Kur’an-ı Kerim okuyup namaz kılıyor, çektikleri zikirlerle günün neredeyse tamamını ibadetle değerlendiriyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bu sünnetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, İLKHA’ya duygularını paylaştı.

İtikâf sünneti yaşatılıyor

“Zaman çok güzel geçiyor”

İtikâfa giren Hasan Aygül, 2 yıldır Ramazan ayının son gününde camide itikâfa girdiğini söyledi.

Burada zamanını Peygamber Efendimizin sünnetine uygun bir şekilde değerlendirmeye çalıştığını ifade eden Aygül, “Zaman çok güzel geçiyor elhamdülillah. Perşembe gününden beri camideyim. Günümüz genelde şöyle geçiyor; öğle namazından sonra Kur’an-ı Kerim mukabelesi yapıyoruz, sonra gece uyanık kalabilmek için 1-2 saat kay lüle uykusuna giriyoruz, ikindi namazından sonra iftara kadar tekrar Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Akşam namazını kılıp camide iftarımızı açıyoruz. Teravih namazının ardından geceyi namazla, Kur’an’la, zikir ve dualarla geçiriyoruz.” dedi.

İtikâf sünneti yaşatılıyor

Hasan Aygül

“Katılımın olması bizi çok sevindiriyor”

İtikâfa girmenin kimi cami cemaatine de örneklik teşkil ettiğini dile getiren Aygül, “İki senedir son 10 günde her gece saat 01.00 ile 02.00 arasında Salatül Tesabih (tesbih) namazını cemaatle kılıyoruz. Dışardan da namaza katılan çok kişi oluyor. Burada itikâfa girmek için yaklaşık 10 kişi müftülüğe dilekçe vermiştik. Camiye namaz kılmaya gelenler bizi görünce kısmı olarak da olsa onlarda 1-2 gece itikâfa giriyorlar. Katılımın olması bizi çok sevindiriyor.” diye konuştu.

İtikâf sünneti yaşatılıyor

Seyyid Muhammed Yusuf İptaş

“O maneviyat bir nebzede olsa bizi dünya meşguliyetlerinden uzaklaştırıyor”

İtikâfa giren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü Sınıf Öğrencisi Seyyid Muhammed Yusuf İptaş ise şunları söyledi:

“Geçen sene de burada itikâfa girmiştim. Bu benim ikinci itikâfım olacak inşallah. 3 gündür buradayım. Üniversite öğrencisiyim, bayram tatili ve itikâfa girmek için memlekete geldim. Elhamdülillah bütün sene yaşadığımız hengâme ve hayatın karşımıza çıkardığı meşguliyetlerden arındığımız bir zamandır itikâf. İtikâfımızın tesiri elhamdülillah bütün seneye tesir ediyor. O maneviyat bir nebzede olsa bizi dünya meşguliyetlerinden uzaklaştırıyor.”

İtikâf sünneti yaşatılıyor

“Herkes ömründe bir defada olsa itikâf ibadetini yerine getirmeli”

Burada zamanlarını zikirle, Kur’an-ı Kerim okumakla ve sohbetlerle geçirdiklerini söyleyen İptaş, “Bu vakitler bizim için unutulmaz anılar. Hele benim yaşımdakiler için kesinlikle bu tecrübeyi edinmeleri için çokça tavsiye ediyorum. İnşallah ilerleyen senelerde de mümkün olduğunca itikâflara devam edeceğim. Bence herkes ömründe bir defada olsa itikâf ibadetini yerine getirmelidir.” ifadelerini kullandı.

İtikâf sünneti yaşatılıyor

Kazım Büyük

“İtikâf ibadetini yerine getirmek çok güzel bir duygu”

İlerleyen yaşına rağmen itikâfa girmekten geri durmayan Kazım Büyük, Ramazan ayının son 10 gününden itibaren itikâfta bulunduğunu aktardı.

Zamanın çok güzel geçtiğini vurgulayan Büyük, “İtikâf ibadeti Peygamber Efendimizin sünnetidir. Zaman çok güzel geçiyor. Burada bütün Müslümanlara dua ediyoruz. Vaktimi Kur’an-ı Kerim okuyarak, nafile namazlar kılarak, dua ederek, mukabele ederek geçiriyorum. İtikâf ibadetini yerine getirmek çok güzel bir duygu. Herkesi bu ibadete davet ediyoruz.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=