Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan bayram mesajı

30 Nisan 2022, 20:15 - Okunma: 781

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vakıf mesajında, “Oruç ile manevi olarak donandığımız, Kur’an mukabeleleriyle şuurlandığımız ve bayram güzelliğiyle birlikteliğimizi taçlandırdığımız bu süreçte ümmetin imani uyanışının daimi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Vakıf adına bayram mesajını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, tüm İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

“Oruçtan sonra müminlerin bir mükâfat olarak bayram yapmaları en doğal haklarıdır”

Bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını vurgulayan Aydın, “Bir aylık oruçtan sonra, müminlerin bir mükâfat olarak bayram yapmaları en doğal haklarıdır. Ramazan ayı boyunca; yemeyi içmeyi bırakarak maddi yönüyle arınmayı, Kur’an okuyarak, teravih namazı kılarak, tövbe ve istiğfar ile manevi yönüyle de donanmayı amaçlayan müminlerin, bayram sevincini yaşadıkları ve manevi bir ödül olarak birbirlerini tebrik ettikleri bir sürece girdik.” dedi.

“Helalleşme ve barışmak bayramı bayram yapar”

Kırgınlıkların ve küskünlüklerin bayram atmosferi içerisinde terk edilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Helalleşmenin ve barışmanın bu manevi atmosfer içerisinde gerçekleşmesi ise bayramı, bayram yapan en güzel özelliklerindendir. Karşılıklı sevgi ve saygının mümince ortaya konulduğu bu süreçte, ziyaretleşme ve hal hatır sorma âlicenaplığı, bayramın ayrı bir zarifliği olarak karşımıza çıkmaktadır.” diye konuştu.

“Kurtuluş ve izzetli bir şekilde ayağa kalkmak Kur’ani bir şuur ile olacak”

İslam beldelerinin bilinçli ve sistematik bir şekilde kaos ve saldırıya maruz bırakıldığı bu karanlık asırda ümidin yine İslam’ın tevhid bilincinde olduğuna işaret eden Aydın, mesajına şöyle devam etti:

“Kurtuluş ve izzetli bir şekilde ayağa kalkmak ise Kur’ani bir şuur ile olacaktır. Ramazan orucuyla manevi olarak donanmış muvahhidlerin ortaya koyacakları mücadele azimleri, bu ümmetin çocuklarının uyuşukluğunu ortadan kaldıracaktır. Bayram havasıyla canlanan bir toplumun fertleri gibi bütün müminler de tevhidi bir şuur ile kıyama kalkacaklardır.”

“İslam beldelerindeki sıkıntılar bayramlarımızın tadını kaçırmaktadır”

Aydın, başta Kudüs ve Mescidi Aksa olmak üzere, işgal altındaki bütün İslam beldeleri ve buralarda yaşayan mazlum Müslümanların; çileleri, açlıkları, muhaceratları ve şehadetlerinin bayramların tadını kaçırdığını söyledi.

Mesajının devamında Aydın, “İslam beldelerini idare edenlerin basiretsizlikleri, sorumsuzlukları, korkaklıkları ve mazlum Müslüman halklara sırtlarını dönmeleri acımızı büyütmektedir. Sözde idarecilerin bu umursamaz tutumları sorunlarımızı derinleştirmekte, küfrün necis ellerini üzerimizde etkili kılmakta ve projelerini üzerimizde gerçekleştirme zemini sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Müminler imani bilinçle karanlık mihrakları içimizden söküp atacaklardır”

Ümmetin izzetli evlatlarının her dönemde olduğu gibi bugün de küfrün necis ellerini kökünden kesmeye, alçakça projelerini etkisiz hale getirmeye her zamanınkinden daha fazla kararlı olduklarını belirten Aydın, “Müminlerin bu onurlu kararlılıkları karşısında, küfür cephesi saldırılarını artırmakta ve kendi sonunu hızlandırmaktadır. Müminler, bayram coşkusunun verdiği şuurla; kardeşliği yeniden tesis ederek, Ensar ve Muhacir birlikteliği gibi bir imani bilinçle karanlık mihrakları içimizden söküp atacaklardır.” dedi.

“Ümmetin kurtuluşu İslam’ın hak çizgisindedir”

Mesajında “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, ümmetin kurtuluşunun İslam’ın hak çizgisinde olduğunu biliyoruz” diyen Aydın, “Bu kutlu çizginin; Ramazan orucuyla, Kur’ani tefekkürle ve bayram bilinciyle beslenip büyütülmesi esas gayemizdir. Oruç ile manevi olarak donandığımız, Kur’an mukabeleleriyle şuurlandığımız ve bayram güzelliğiyle birlikteliğimizi taçlandırdığımız bu süreçte ümmetin imani uyanışının daimi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Küskünlükler ortadan kaldırılsın”

Mesajının sonunda tüm İslam ümmetinin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eden Aydın sözlerini şöyle tamamladı:

“Ramazan Bayramı vesilesiyle, küskünlüklerin ortadan kaldırılması, karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilerek toplumun tüm kesimlerinin sevinçli bir şekilde kaynaşması en büyük arzumuzdur. Yardımlaşma ve infaklarla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ve öksüzlerin yüzlerinin gülmesine vesile olunması bu bayramı çok daha anlamlı kılacaktır. İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, bayramın huzur, güven ve kardeşliğimizin tesisine yeniden vesile olmasını, nice hayırlı bayramlar geçirmeyi Yüce Mevla’mızdan niyaz ederiz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=