Lütfen bekleyin..



Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını

21 Mayıs 2022, 17:32 - Okunma: 1094

Batman'da türbesi bulunan Şeyh Halid, vefatının sene-i devriyesinde binlerce seveni tarafından rahmetle anılıyor.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid’in türbesi, vefatının yıl dönümünde sevenlerinin ziyaretçi akınına uğradı.

Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine, bu yıl da yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi katıldı.

Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını

Anma etkinliğine vatandaşlar, burada mevlitler okutup kurbanlar kesiyor. İki gün boyunca devam eden etkinlik, pazar günü verilen mevlit yemeğinin ardından son buluyor.

Şeyh Selman Bağdu, yaptığı açıklamada, etkinlik vesilesiyle yurt dışı ve Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını

Şeyh Selman Bağdu

“Covid-19 nedeniyle 2 buçuk yıldır cemaimizi yapamamıştık”

Salgın dolayısıyla etkinliklerine bir süre ara verdiklerini anımsatan Bağdu, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır dünyayı sarsan Covid-19 hastalığından dolayı biz cemayilimizi yapamamıştık. Ama hem dünyada hem de ülkemizde vaka sayısının azalması ve Cumhurbaşkanımızın ülkemizdeki açık alanlarda maske yasağını kaldırmasından sonra 2 buçuk senedir yapmadığımız cemaimizi tekrardan yaptık.” dedi.

“Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, Trakya’dan gelen var”

Ülkenin birçok bölgesinden etkinliğe katılımın olduğuna işaret eden Bağdu, “Misafirlerimiz hem Batman’dan hem de Batman dışından; Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, Trakya’dan buraya teşrif ettiler. Bugün türbe ziyareti yapacaklar, dualar edecekler. Yarın da Allah kısmet ederse sabah saatlerinde bir ilahi yarışmamız olacak. Kazanana bir kurban vereceğiz. Öğle yemeğini de verdikten sonra misafirlerimizi Batman’dan uğurlayacağız.” diye konuştu.

Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını

“Büyük bir katılım var”

Anma etkinliğine yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayan Bağdu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hem kendi coğrafyamıza hem de dışardaki coğrafyaya şu mesajı veriyoruz: Dünyada kardeşlikten, birliktelikten, beraberlikten daha kutsal, öte bir şey yok. Biz bugün Batman bölgesinde hem Türk hem Kürt hem Laz hem Çerkez hem Abaza; gayr-i Müslim kardeşlerimizde var, onlarla da beraber bu anma etkinliğimizi yapıyoruz. Ekonomik şartların kötüye gitmesine rağmen büyük bir katılım var. Bu kadar beklemiyorduk. Baya bir katılım oldu. Almanya’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan, Avusturya’dan gelen misafirlerimiz var.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=