Lütfen bekleyin..



İş Dünyası İŞKUR’un Yeni Mevzuatından Muzdarip

30 Mayıs 2022, 10:08 - Okunma: 1941

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu yaptığı açıklamada, yeni istihdam paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu yaptığı yazılı açıklamada, yeni istihdam paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Nasıroğlu konuya ilişkin şunları ifade etti;

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik anlamda olağanüstü şartların yaşandığı aşikârdır. Bu bağlamda hükümetimiz gerek işverenleri, gerekse istihdama ihtiyacı olanları korumak adına yeni kararları hayata geçirmektedir. Ne var ki bazen çözüme yönelik ortaya konulan kararlar çözümsüzlüğü de beraberinde getirebilmektedir. 

Resmi gazetede yeni istihdam paketi ile 12 yıl önce çıkan bir kararı revize edilerek yeniden ileri sürülmüştür. Bu yeni revize pakette daha önce 6 ay çalıştırılan bir personel 6 ay istihdam zorunluluğu vardı,yeni yayınlanan genelgede 6 ay çalıştırıp 18 ay istihdam etme yani toplamda 24 ay zorunluluğu getirilmiştir. Maalesef bu zorunluluk beraberinde bazı sıkıntıları getirmektedir. Uzun süreli istihdam istendiğinden emek yoğun (tekstil, gıda vb.) sektörlerde uygulaması zorlaştırıldı.
Eleman alımını sınırlandırarak olup işsizliği ve kayıtdışılığı tetikleyecektir
Genç işsizliğin yetiştirilmesini engeller, buda  sorumluluk ve cezai işlemleri yüksektir.

Bu şekli ile bu genelge Batman’ın can damarı olan tekstil sektöründe ciddi manada etki yaratacak ve sıkıntılar yaşanacaktır.Seçim arafesinde bu tür bürokratik zorlukların iş piyasasında ciddi tepkilere neden olduğu aşikârdır. Alınan bu kararın yanlış algılara ve uygulamalara sebebiyet vermemesi açısından iş dünyasının temsilcisi olarak konuya ilişkin bir açıklama yapmanın yerinde olduğunu düşünmekle birlikte, ilgili uyarılarımızın dikkate alınarak genelgenin tekrardan gözden geçirilmesini muhataplarından beklediğimizi belirtir, bu vesile ile saygılarımızı sunarız.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=