Lütfen bekleyin..



AK Parti'den Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü Açıklaması

04 Haziran 2022, 18:25 - Okunma: 339

AK Parti Batman İl Başkanlığı, Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü dolayısıyla parti binasında basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Suat Konaç, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştığını söyledi.

Konaç, burada yaptığı konuşmada, Dünya Çevre Günü'nün 1972'den bu yana her yıl 5 Haziran'da çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlandığını, ayrıca bu sene 1-7 Haziran haftasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Çevre Haftası ilan edildiğini ifade etti.

AK Parti'nin şehirlerde yaşanan çevre sorunlarına acil çözümler ürettiğini ifade eden Konaç, şunları kaydetti:

"AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde, çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık sıfır atığı, sıfır atık maviyi, geleceğe nefesi, millet bahçelerini, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta, bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda çevreyi korumak ve yaşatmak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına sessiz devrimler olarak tanımladığımız sayısız hizmeti ve eseri milletimize kazandırdık."

Konaç, çevreyi korumak ve yaşatmak için, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına sayısız eserin hizmete alındığını vurguladı.

Çevreci çalışmaların aralıksız süreceğini aktaran Konaç, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak her alanda olduğu gibi çevre konusunda da samimi ve gayretli çabalar ortaya koyuyor, sözde çevrecilerin yaptığı gibi çevreyi kullanışlı bir siyaset alanı olarak görmüyoruz. Bizim için çevreci olmak, çevreyi ve tabiatı korumak ve yaşatmaktır." diye konuştu.​​​​​​​

Basın açıklamasına AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür ve partililer katıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=