Lütfen bekleyin..



Batman'da LGS sınavına giren öğrenci ve velileri duygularını paylaştı

05 Haziran 2022, 11:06 - Okunma: 2882

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 oturum şeklinde gerçekleştirilmekte olan LGS sınavına giren öğrenciler ve ailelerinin ilk oturum heyecanı başladı.

1 milyon 236 bin 8'inci sınıf öğrencisi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ter dökmeye başlarken Batman'da saat 09.30'da başladı.

Bu yıl da kendi okullarında sınava giren Öğrenciler. Saat 09.00'da kimlik ve sınava giriş belgeleri ile sınav yerlerinde aileleriyle birlikte hazır bulundu.

Öğrencilere ilk oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi.

Batman merkez Cengiz Topel Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilere aileleri de eşlik ederek destekte bulundu. Sınav öncesi duygularını İLKHA mikrofonuna anlatan öğrenci ve aileleri sınava giren herkese başarılar diledi.

LGS'nin ikinci oturumu ise saat 11.30'da uygulanacak.

"Son günlerde 500'den fazla soru çözdüm"

LGS sınavı için bol bol kitap okuyup soru çözdüğünü belirten Lava İbrahim, "Sınava çok iyi hazırlandım. Gün gün çalıştım. Son günlerde 500'den fazla soru çözdüm. En çok kitap okudum. Sorulardan çok konu anlatımlarına çalıştım. İyi çalıştığım için yüksek bir puan ve Batman Anadolu Lisesini bekliyorum. Yine de bilemiyorum sınav zor olursa hiçbir şey diyemem. Şu an o kadar heyecanlıyım ki dünden beri hiç uyumadım. Buradan LGS sınavına giren herkese başarılar diliyorum. Seneye LGS sınavına girecek öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Sürekli soru çözüp ders çalıştım"

Sınav sonucunda 350 puan beklediğini ifade eden bir diğer öğrenci Beyza Cihangir, "Derslerimi iyi çalıştığım için iyi bir sonuç bekliyorum. Sürekli soru çözüp ders çalıştım. 350 puanın üstünde bir puan bekliyorum. Hedefimde ise Fen Lisesi var. Şu an biraz heyecanlıyım." dedi.

"Zahmet çekmeden sınavlar kazanılamaz"

Çocuğu gibi heyecanlı olduklarını belirten baba Avni Can, "Biz de sanki onlarla sınava giriyormuş gibi heyecanlıyız. Allah sınava giren öğrencilerin hepsine zihin açıklığı versin. Kızımı getirdim. Kızım LGS sınavı için çok çalıştı ve zahmetler çekti. Zahmet çekmeden sınavlar kazanılamaz. Okul önünde çocuklarımızın sınavdan çıkmasını bekliyoruz. İnşallah iyi bir sonuç alır. Bizim temennimiz iyi bir puan alması ve iyi bir liseye geçmeleridir. Kızımı sınav çıkışına kadar burada bekleyip ona dua edeceğim." şeklinde konuştu.

"Sınavına girmek için çocuğum çok çalıştı"

Fazla heyecanlı olmadığını belirten bir diğer veli Zeki Yüce ise şunları söyledi:

"Çocuğumu sıvana getirdim onun sınavdan çıkmasını bekliyorum. 8'inci sınıftan liseye geçiş sınavına girmek için çocuğum çok çalıştı. Fazla heyecanlı değilim. İnşallah sınav iyi geçer." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=