Lütfen bekleyin..



Batman'da 170 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

17 Haziran 2022, 14:18 - Okunma: 1698

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Türkiye geneli 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken Batman'da da 170 bin öğrenci karne aldı.

Yoğun bir eğitim-öğretim yılı maratonundan sonra Batman il ve ilçe genelinde 170 bin öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Batman'da 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Batman Vakıfbank İlkokulunda yapıldı. Karne törenine okul müdürü öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karne dağıtımını sınıfta ve okul bahçesinde öğretmenleri yaptı.

Karne dağıtımının ardından duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşan öğrenci velileri, çocuklarıyla karne almanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

"Kitap okumanın faydasını çok gördük"

Batman'da 170 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

Abdurrahman Güneş

Çocuğunun derslerinde başarılı olması için öğretmenleriyle beraber yardımcı olduklarını belirten baba Abdurrahman Güneş, "Çocuğum 10 yaşında, 5'inci sınıfa gidiyor. Karnesiyle beraber takdir aldı. Çocuğumun başarılı olması için öğretmenleriyle beraber biz de derslerine yardımcı olduk. Oğlum da derslerine iyi çalışıyordu. Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe ve Sosyal Bilimler dersine ağırlık veriyordu. Bir de evde bol bol kitap okuyordu. Özellikle kitap okumamın faydasını çok gördü. Kitap okumayı bütün çocuklara tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

"Her şey okul değil ailenin çocuğuyla ilgilenmesi lazım"

Batman'da 170 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

Abdulkadir Oğuzhan

Çocuğuyla beraber okula gelerek karne almanın heyecanını yaşayan bir değer öğrenci velisi Abdulkadir Oğuzhan, "8 aylık eğitimden ardından çocuğumla beraber karnesini almaya geldik. Çocuğum takdir aldı, çok sevinçliyim. Çocukların derslerinin iyi olması için bol bol kitap okumaları, soru çözmeleri ve ödevini zamanında yapması lazım. böyle olunca mükafatını da takdirle kazandı. Çocuğumu 5'inci sınıf için inşallah imam hatip okuluna göndereceğim. Her şey okuldan ibaret değildir. Ailenin çocuğuyla ilgilenmesi lazım. Bunun da faydasını çok görüyorum." dedi.

Birinci sınıfı bitirip ikinci sınıfa gidecek olan Hüseyin Akdaş, "Birinci sınıfı bitirdim. Derslerim iyidir, karnemi aldım mutluyum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=