Lütfen bekleyin..



Hacı adayları Batman'dan dualarla uğurlandı

20 Haziran 2022, 21:25 - Okunma: 824

​Batman'dan, yıllarca özlemle bekledikleri hacca gitme imkânı elde eden ve çekilen kuralarda isimleri çıkan 102 hacı adayından oluşan kafile bugün yola çıktı.

Şevket Başak Camii önünde düzenlenen törende hacı adayları, yakınları tarafından sevinç gözyaşları ve dualar eşliğinde uğurlandı.

İslam'ın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları, duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı.

Yıllardır özlemle hacca gidecekleri günü beklediklerini söyleyen hac adayları, "Allah, herkese o kutsal toprakların sevgisini nasip etsin" şeklinde dua ettiler.

12 senedir hacca gitmek için beklediklerini ifade eden Ruşen ve Akide Tutuş çifti, “2010 yılında kendimizi hac farizası için yazmıştık, bugün nasip oldu. Pandemiden dolayı da araya mesafe girdi. Allah’a şükürler olsun ki bugüne kavuştuk. Eşimle beraber hacca gidiyorum. Kutlar topraklara gideceğimiz için çok heyecanlıyız. Bütün ailem bizi uğurlama gelmiş. Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin inşallah” diye konuştular.

Kutsal topraklara gitmenin heyecanı içerisinde olduğunu söyleyen Sultan Tufan, ”Yaklaşık 6 yıl önce kendimizi hacca gitmek için yazdırdık. O kutsal mekânlara gideceğimizin heyecanı içerisindeyiz. Ailem beni uğurlamak için geldi. Şimdiden Mekke, Meddine ve Ashabların yerlerini görmek için heyecanlıyım. Gönlünde olmayanların da Allah o sevgiyi nasip etsin. Allah herkese gitmeyi nasip etsin.” dedi.

“14 yıl bu anı bekledik”

Yıllardır bu anı beklediğini belirten Mehmet Nezir Taş, “2008 yılında kendimizi hacca yazdırmıştık. Allah Teâlâ bugün eşimle beraber gitmeyi nasip etti. Annemde gelecekti ama yaşından dolayı gelemedi. Onun için üzgünüz. 14 sene bu anı bekledik, gitmek isteyen hemen kendilerini yazsınlar. Hacca gidemeyenler en azından bir umreye gitmelerini tavsiye ediyoruz.  Çok sevinçliyiz, çok heyecanlıyız. Allah Teâlâ o kutsal topraklara gitmek isteyen herkese nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Hac farizalarını yerine getirmek için yola çıkan kafile törenine katılan Batman İl Müftüsü Nihat Kök ise yaptığı duanın ardından açıklamada bulundu.  

“Allah gitmek isteyenlere maddi ve manevi imkân versin”

Kök, “Bugün bizim için çok mutlu bir gün 2 yıl aradan sonra hacılarımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Onun mutluluğunu ve şükrünü ifade etmeye çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız grubuyla 102 hacımız bugün buradan hareket ettiler. Onları Medine’ye uğurladık. Özel acentelerde de 102 hacımız kutsal topraklara gidecekler. Yıllardır o kutsal topraklara gitme özlemi oraya vardıklarında son bulacaktır. Allah Teâlâ o kutsal topraklara gitmek isteyenlere de en kısa zamanda maddi ve manevi imkânlar versin inşallah.” dedi.

Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal topraklara uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak karayoluyla Diyarbakır'a doğru hareket etti. (İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=