Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi: KOSGEB desteği tekrar başladı

18 Temmuz 2022, 11:22 - Okunma: 2354

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB faizsiz geri ödemeli personel istihdam etme taahhüdü başvurularının yeniden başladığını belirtti.

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSGEB Başkanlığı’nın (MKİ) mikro ve küçük işletmelere “Hızlı Destek Programı” 4’üncü dönem başvurularının yoğun talep üzerine 1 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında tekrardan başvuruya açıldığını anımsattı.

Çiftçi, “Daha önce odamız bünyesinde danışman tutarak hizmet vermiş ve birçok esnafımızın yararlanması konusunda yardımcı olmuştuk. Hafta içi her gün 15.00 – 17.00 saatleri arasında danışmanlık hizmeti vereceğiz. Destekten yaralanmak için daha önceki dönemlerde bu destekten yararlanmamış olmak ve bununla beraber mikro veya küçük işletme olmak, 2019 ve öncesi kurulmuş olmak ve 2019 yılındaki net satış hasılatı 75 bin TL ve üzeri olmaktır. Mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veritabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir.” dedi.

Destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartları da anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

“Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son üç yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki /teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise destek personel başına 110 Bin TL olacaktır. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilecektir. Bu şekilde üyelerimiz 550 bin TL’ye kadar destekten faydalanma imkânı bulacaklardır. İşletmelere sağlanan bu kredinin 24 ay geri ödemesiz, sonraki 24 ayda 4'er aylık 6 taksitte toplamda 4 yılda faizsiz geri ödenecektir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=