Lütfen bekleyin..



Mısır fiyatının açıklanması istendi

01 Ağustos 2022, 11:02 - Okunma: 361

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin mısır ekiminde emeklerinin karşılığını alabileceği bir fiyatın belirlenmesini ve hasat döneminden önce kamuoyuna açıklanmasını istediklerini söyledi.

Açıklamasında bu sezon bölgede buğday, arpa ve mercimekte sevindirici bir rekolte ile hasadın gerçekleştirildiğini belirten Güneş, “Toprak Mahsulleri Ofisi beklentileri karşılayacak bir fiyat açıklaması yapmış çiftçilerimizin bir nebzede olsa da yüzünü güldürmüştür.” dedi.

arif-gunes.jpg

Batman’da ekimi ciddi bir üretim miktarına sahip mısır hasadına doğru yaklaştıklarını vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

“Öyle görünüyor ki mısırda da ciddi bir verim sağlanacaktır. Mazot, gübre, elektrik ve benzeri girdi maliyetlerinin bu kadar yükseldiği bir dönemde arazilerini ekip üretim yapmaya devam eden üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabileceği bir fiyatın belirlenmesini ve hasat döneminden önce kamuoyuna açıklanmasını çiftçilerimiz adına talep ediyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=