Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı halkı kitap okuma etkinliğine davet etti

05 Ağustos 2022, 12:10 - Okunma: 7008

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, “Kitabını Al Gel” temasıyla yarın açık alanda düzenleyecekleri kitap okuma etkinliğine tüm halkı davet etti.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “toplumu teknolojik bağımlılıktan kurtarmak ve okumaya yönelik bir farkındalık oluşturmak” amacıyla 6 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30'da Millet Bahçesinde kitap okuma etkinliğinin düzenleneceği belirtildi.

Kitap okuma etkinliğinde çekiliş ve hediyelerin de olacağını vurgulanan açıklamada, nitelikli ve duyarlı bireylerin yetişmesi ve gelişimi için kitap okuma alışkanlığı kazanmanın son derece önemli olduğuna işaret edildi.

“Okuma ikinci plana itildi”

Son dönemlerde okuma oranlarında bir düşüş yaşandığı ifade edilen açıklamada, “Çocuklar, gençler ve büyükler yani bir bütün olarak toplum, teknolojik cihazlara eskisinden daha fazla zaman ayırmaktadır. Maalesef ki okuma ikinci plana itildi. Okumanın ikinci plana itilmesi ve akıllı cihazların hayatın merkezine oturtulması, sorunları beraberinde getirdi. Ailede huzursuzluklar arttı, boşanmalarda oranlar yükseldi, hastalıklar çoğaldı. Tüm bunların bir sebebi de, teknolojik bağımlılıktır.” denildi.

“Amacımız okumaya yönelik bir farkındalık oluşturmak”

“Toplumu teknolojik bağımlılıktan kurtarmak ve okumaya yönelik bir farkındalık oluşturmak için bizler de muhtelif çalışmalar yapma çabasında olduk” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu kapsamda okumaya teşvik etmek, okumaya dair bir farkındalık oluşturmak için ‘Kitabını Al Gel’ temasıyla ‘Açık Alanda Kitap Okuma Etkinliği’ düzenleyeceğiz. Kitap okuma etkinliğimiz, yarın saat 17.30’da Alyans Düğün Salonu karşısında bulunan Millet Bahçesinde olacaktır.”

“Programa bay bayan tüm halkımızı davet ediyoruz”

Kitap okuma etkinliğinde çekiliş ve hediyelerin olacağı belirtilen açıklamada, “Etkinliğimize hem gençleri davet ediyoruz hem de büyükleri davet ediyoruz. Ebeveynler çocuklarıyla katılım gösterip birlikte kitap okuyabilir. Bu anlamda kitaba ve okumaya dair güzel ve anlamlı bir farkındalık olacaktır. Millet Bahçesinde düzenleyeceğimiz kitap okuma etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, programa bay bayan tüm halkımızı davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=