Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi yeni bir sempozyuma hazırlanıyor

05 Ağustos 2022, 16:30 - Okunma: 1277

Batman Üniversitesinde “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını” sempozyumunun hazırlıkları devam ediyor.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 7-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan sempozyum, Türk Dil Kurumu, Batman Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsünün iş birliği ile düzenleniyor.

Batman Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (DİLMER) girişimleriyle düzenlenen sempozyumla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimiyle ilgili yapılan çalışmalara akademik bir tartışma ortamı yaratmak, Türkçenin öğretimiyle ilgili yaşanılan sorunlara çözüm üretmek ve bu alanda gelecekte yapılabilecek faaliyetlere ilişkin konular değerlendirmeye alınacak.

Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde ve ortaklığında düzenlenen her çalışmanın çıktılarının katma değer yarattığını dile getirdi.

Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretiminde standartların oluşması, güncel sorunlar, ders materyallerinin yeterliliği, kültürel duyarlılık ve kültürler arası iletişim, uluslararası öğrencilerde Türkçe ve Türkiye algısı gibi birçok başlıkta konunun ele alınacağını anlatan Rektör Demir, sempozyumda sunulan bildirilerin kitap haline getirileceğini söyledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=