Lütfen bekleyin..



Rektör Demir Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yalçın’ı ziyaret etti

08 Ağustos 2022, 18:05 - Okunma: 1590

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ankara’daki temasları kapsamında Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. A. Kutalmış Yalçın’ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkenin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürüten ve bilimsel çalışmalara destek veren Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarını yakından takip ettiklerini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, Yunus Emre Enstitüsünün de paydaş olduğu ve üniversite ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını” sempozyumuna sundukları katkılardan dolayı Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. A. Kutalmış Yalçın’a teşekkür etti.

Üniversitelerle önemli iş birlikleri yaptıklarını ve kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenleyip ülkeyi temsil etmeye çalıştıklarını dile getiren Yalçın, ziyaretlerinden dolayı Rektör Demir’e teşekkür etti.

İki kurum arasındaki iş birliklerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, 7-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan sempozyum ile ilgili istişarelerde bulunuldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=