Lütfen bekleyin..



KOSGEB’ten Batman Ekonomisine ciddi katkı: Hedef 2 bin 500 istihdam

18 Ağustos 2022, 12:00 - Okunma: 2491

Küçük ölçekli işletmecilere faizsiz kredi sağlayan projelerinin tarihini 10 Ekim’e kadar uzattıklarını belirten KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, amaçlarının bin esnafa ulaşarak 2 bin 500 kişiyi istihdam etmek olduğunu söyledi.

KOSGEB tarafından Batman’daki küçük ölçekli işletmelere yönelik başlatılan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” projesine yüzlerce esnaf başvurdu.

Proje tarihini 10 Ekim’e kadar uzattıklarını belirten KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, İLKHA muhabirine, Batman ekonomisine ciddi katkı sağlayacak olan projeye şimdiye kadar 700 civarında işletmenin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Proje kapsamında bin 160 üniversiteli personelin istihdam edildiğini vurgulayan Fidan hedeflerinin bin esnafa ulaşıp en az 2 bin 500 üniversiteli genci istihdam etmek olduğunu vurguladı. 

“Toplamda 116 milyon faizsiz kredi hacmi oluştu”

Fidan, “Malum tüm dünyada bir pandemi meydana geldi. Biz de KOSGEB Başkanlığı olarak bu pandemiden etkilenen işletmelerimize, esnafımıza yönelik hem istihdamı korumak hem de istihdamı artırmak amacıyla Mikro Ölçekli Küçük İşletmelere istihdam kredisi başlattık. Bu projemiz 1 Ocak’ta başladı. Proje 31 Mart’a kadar devam etti. Bu sürede projeden faydalanan 530 işletme, bin 160 üniversiteli personeli istihdam etti. Toplamda 116 milyon faizsiz kredi hacmi oluştu.” dedi.

Küçük işletmecileri kalkındıracak projenin hedefi bin esnafa ulaşmak

Batman’da bin 160 üniversite mezunu kişinin istihdam edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Fidan, “İşletmelerin istihdam ettiği personeli bir yıl çalıştırma zorunluluğu var. Yoğun talep görünce tekrardan bir başvuru aldık. 1 Temmuz-10 Ağustos arasında tekrar bir başvuru aldık. Bu tarihler arasında yaklaşık 200 işletmemiz daha bu projeye başvurdu. Bu yıl mezun olan üniversitelerin de istihdam edilmeleri amacıyla bu proje tarihini 10 Ekim’e kadar uzattık. Yoğun bir talep var. 10 Ekim’e kadar toplamda 1000 işletmenin projeden faydalanacağını öngörüyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 civarında bir istihdamın da gerçekleşeceği öngörüsünde bulunuyoruz.” diye konuştu.

“Kredi artışına gidildi”

KOSGEB desteğinin Batman ekonomisine ciddi bir katkı sunduğunu kaydeden Fidan, şöyle devam etti:

“Kente hem ekonomi hem de istihdam anlamında büyük bir destek sunulmuş oldu. Şu anda 700’e yakın bir işletmenin bu krediden istifade etmesi önemli bir şeydir. Şu anda kredi artışına da gidildi. Kredi limiti 125 bin liraya çıktı. Bunun Batman’a çok büyük bir katkı sağladığına inanıyoruz. Başvuru esnasında işletmelerimize her türlü desteği de vermeye hazırız.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=