Lütfen bekleyin..



BATÜ Rektörü Demir GAP İdaresi Başkanlığında görüşmelerde bulundu

18 Ağustos 2022, 15:10 - Okunma: 1923

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerjide pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ile görüştü.

Ziyarette üniversitenin projeleri ve enerji ile ilgili birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri bulunan GAP Projesinin bölge için önemine değinen Rektör Demir, enerjinin de ülkelerin kalkınmasında önemli girdiler arasında bulunduğuna dikkat çekti.

Batman Üniversitesinin enerjide ihtisaslaşan üniversite misyonuyla bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. İdris Demir, enerji yönetimi yapmanın günümüz koşullarında kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Enerji verimliliğinin artırılmasının aynı zamanda ülkenin ekonomisi üzerinde ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak halk ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim” planladıklarını belirtti.

Proje kapsamında kurulacak enerji laboratuvarı ile yakıt analizlerinin yapılmasını planladıklarını ve bu kapsamda bir laboratuvar kurulmasını düşündüklerini anlatan Rektör Demir, örnek sistem kurulumu ve altyapıya ilişkin detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Projenin desteklenmesi ile Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü içerisinde bulunan ormanlık alanda halen geleneksel yöntemlerin yerine yapılacak olan otomatik sulama sistemi sayesinde hem daha etkin bir sulama yapılabileceğini hem de enerji tasarrufu sağlanacağını açıkladı.

Batman Üniversitesinin projelerini ve bölgesel kalkınma hedeflerini yakından takip ettiklerini belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, yapılabilecek iş birliklerine hazır olduklarını dile getirerek Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=