Lütfen bekleyin..



Okul aile birliğinden ikili eğitime tepki

23 Ağustos 2022, 18:02 - Okunma: 1688

Batman'da normal eğitim gören öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında yapılan yoğun başvuru nedeniyle ikili eğitime geçmesine tepki gösteren okul aile birliği yaşadıkları soruna çözüm istedi.

Batman merkez Çamlıtepe Mahallesi'nde normal eğitim yaparak açılan Nureddin Zengi İlkokulu'nun 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında öğrenci yoğunluğundan ikili eğitime geçmesi öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

Okul önünde toplanan öğrenci velileri yeni sistemin iptal edilip eski sistemin devam etmesi için Nureddin Zengi İlkokulu Okul Aile Birliği adına basın açıklaması yaptı.

Nureddin Zengi İlkokulu Okul Aile Birliği adına basın açıklamasını öğrenci velilerinden İdris Yapıcıoğlu okuyarak yetkililere seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

Açıklamada, "Bilindiği üzere ikili eğitim pedagojik açıdan sağlıklı değildir. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarına da aykırıdır. Bakanlığın ikili eğitim yapan bütün okulları normal eğitime geçirme hedefi vardır. Batman'ın Çamlıtepe Mahallesi'nde Normal Eğitim yaparak açılan Nureddin Zengi İlkokulu nasıl oluyor da üç yıl gibi kısa bir sürede hem Millî Eğitim Bakanlığı eğitim politikalarına da aykırı bir şekilde hem de pedagojik olarak sağlıklı olmadığı bilinen ikili eğitime geçiyor." denildi.

"Çocuklarımızın sabahın köründe veya gece karanlığında okula gidip gelmelerini istemiyoruz"

Batman Milli Eğitim Müdürü ve mülki amirlerinin göreve davet edildiği açıklama şöyle devam etti:

"Sürekli gelişmekte olan bir mahallenin başarıda güzel bir eğitim yakalamış bir okulun eğitim kalitesini düşürmeme çağrısında bulunuyoruz. Bizler okulumuzdan, öğretmen ve idarecilerimizden memnunuz. İkili eğitime geçme nedeniyle ve sınıfların çok kalabalıklaşması yüzünden çocuklarımızın eğitim kalitesinin düşeceğinden endişeliyiz. Çocuklarımızın sabahın köründe veya gece karanlığında okula gidip gelmelerini istemiyoruz. Sabahın köründe okula gelen çocuk kahvaltı yapmamış, uykusunu almamış, ilk bir iki ders saatinden sonra ancak kendine gelebilir. Yine öğleden sonra gelen çocuk dikkati dağılmış derse odaklanmada zorlanır. Bu tespitler konunun uzmanları tarafından ağız birliğiyle ifade edilen tespitlerdir."

"Mahallenin acil bir okula ihtiyacı var"

Okul aile birliğinden ikili eğitime tepki

İdris Yapıcıoğlu

Normal eğitim sistemine geçmek için mahallede okul sayısının aratılması veya başka çözüm yolarına gidilmesi gerektiği belirtilen açıklamanın sonunda bu işin takipçileri olacakları ifade edildi.

"Mahallemizde okulumuza çok geniş bir kayıt alanı verilmiştir. Hâlbuki mahallenin acil bir okula ihtiyacı olduğu bilindiği halde iki yıldır ne bir okul yapılmaktadır ne de bir çözüm bulunabilmiştir. Başta Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve çözüm merci bütün yetkililere çağrımız, bir an önce mahallemize yeni bir okulun yapılmasıdır veya okulumuzun ikili eğitime geçmemesi için başka bir çözümün bulunmasıdır. 'Sade' vatandaş halimizle başka çözüm konusunda bu sorunun çözüm merci olan idare ile kapıların açık olması halinde fikirlerimizi paylaşmak isteriz. Aksi halde bizler bu işin takipçisi olup kamuoyunda ve gerekli mercilerde girişimlerimizi devam ettireceğiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=