Lütfen bekleyin..



Aydın Gök: “Zulümlere karşı set olacağız”

31 Mayıs 2015, 23:50 - Okunma: 3972

HÜDA PAR’ın desteklediği Batman bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök düzenlediği mitingde Türk ve Kürt Kemalistlerin yaptığı zulümler kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi.

Büyük bir katılım ve coşkunun olduğu mitingde halka hitap eden Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök konuşmasına, “İdil’in Xanikê Köyünde HDP/PKK’lilerce şehid edilen kardeşlerimiz şerif ve a.celil’e şehadetlerini kabul etsin, şehidlerimize selam olsun.” diyerek başladı.

Gök, önceki seçimde halkın teveccühüyle iyi bir oy aldıklarını belirterek, “Yerel seçimde iyi bir oy aldık ama attığımız tohumun yeşermesi için ikinci bir yağmura ihtiyaç vardı. Tohumun çalışmanızla gelen yağmurla bu defa yeşerecek inşallah.” şeklinde konuştu.

HDP listesi Hıristiyan Demokrat Partisi listesi gibi

Hür adaylar ile partilerin adaylarının kıyaslanmasını isteyen Gök, “Seçim sürecinde halkımızın gönlünde yer eden adaylar ile, halkımıza dayatılan adaylar var. Diğer adaylara baktığımızda uluslararası güçlerin piyonu olan HDP’yi görüyoruz. Listesi Avrupa ülkelerindeki Hıristiyan Demokrat Partisi listesi gibi sapıklar, İslam dışı isimlerle dolu.” ifadelerini kullandı.

%99’u Müslüman olan bir ülkede Müslüman halka dayatma yapıldığını ifade eden Gök, “%99’u Müslüman olan bir ülkede bize sapıklar ,Ezidiler,Ermeniler,Yahudiler vs. dayatılıyor. Bu halk çok büyük mağduriyetler yaşadı, son otuz yılki başımızdaki en büyük musibet PKK/HDP’dir. Biz biliyoruz ki, 90 yıldır Kemalizmin yapamadığını Türkçe olarak yapamadığını Kürt Kemalistler Kürtçe halkımıza dayattılar.” diye konuştu.

Kutsal devleti kabul etmedik etmeyeceğiz

Yıllarca Kutsal devlet denilerek halka zulmedildiğini dile getiren Gök, “Kutsal devlet dediler kutsallarımızla savaştılar. Kendilerine uygun halk tipi oluşturmaya çalıştılar. Bizleri hor gördüler, hakaret ettiler, işkence ve zindana attılar. Kürt Kemalistlerde namusumuzla, dinimizle savaştılar, ‘em jının ne emanetin’ deyip Peygamber hadisini hedef aldılar. İslama düşman olduklarında bu pankartları astılar. Yıllarca Müslümanları düşman gösterdiler. Türk Kemalistler gibi dindar insanları, farklı şekilde göstermeye çalıştılar. Kutsal devleti kabul etmedik etmeyeceğiz” dedi.

HDP’nin batıda sevecen görülmeye çalıştığını ancak Kürtlere düşmanca davrandığına dikkat çeken Gök şöyle devam etti: “Batıda sevecen görülmeye çalışıyorlar ama Kürtlere düşmanca davranıyorlar bunu halkımız ve biz kabullenmeyeceğiz. Bu insanlar nerde güçlenmişlerse orda halka zulmediyorlar, işte Yüksekova ortada barajı geçmezsek kıyamet kopar diyorlar. Kıyamet kopacaksa din düşmanları, zalimlerin başına kopacaktır.”

Zulümleri karşısında set olacağız

Üç dönemdir iktidarda olan hükümeti de eleştiren Gök, “Üç dönemdir iktidarda olanlar ne yaptı, bölgeyi bunlara teslim ettiler. Onlar da bunlardan cesaret alarak halka zulmettiler belediyeleri almazsak kıyamet kopar dediler. Belediyeleri aldılar ne oldu 6-7 Ekim de vahşetlerini gördük. Biz bu zulümleri kabul etmeyeceğiz ve karşılarında sed olacağız. 3 dönemdir iktidarda olanların tek icraatı bölgeyi bunlara teslim ettiler. Kıyamet kopacaksa din düşmanları, zalimlerin başına kopacaktır.” dedi.

Aydın Gök’ün konuşması sırasında sık sık “Aydın Gök meclise” ve “Biji Aydın Gök, biji Hizbullah” sloganları atıldı. (batmanbasin.com)

Etiketler : aydın gök, miting
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=