Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitenin 2022-2023 akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

09 Eylül 2022, 17:30 - Okunma: 1602

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 2022-2023 Akademik Kurulu Toplantısında akademik personelle bir araya gelerek göreve geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen toplantıya tüm birimlerin akademik personeli katıldı.

Akademik kurul toplantılarını düzenli hale getirerek üniversitedeki çalışmaların daha sistematik bir kapsama bürünmesinin sağlandığını söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin fiziki altyapısındaki iyileşmeleri, öğrenciye yönelik yapılan faaliyetleri anlatarak akademik ve idari personel ile öğrenci sayısındaki artışı sayısal verilerle paylaştı.

Batman Üniversitesinin akademik ve idari kadro sayısının her geçen gün arttığını ve üniversitenin hızla büyümeye başladığını belirten Rektör Demir, akademik ilkeler çerçevesinde alınan akademik personelin üniversitenin eğitim kalitesini ve başarı oranını yükselttiğinin altını çizdi.

Demir, üniversitede yapılan çalışmaların öğrenci odaklı olmasına ve eğitim hayatlarına olumlu katkıda bulunmasına dikkat ettiklerini vurguladı.

Öğrencilerin bütçelerine katkı amacıyla Batman Belediyesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilere sunulan ücretsiz yemek desteğinin, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini kaydeden Rektör Demir, bu uygulama kampüsü daha aktif kullanmaya başlayan öğrencilerin kütüphaneden ödünç kitap alma oranını artırırken disiplin cezalarını büyük oranda düşürdüğünü vurguladı.

Üniversitenin hem fiziki şartlarının hem de bilimsel altyapısının hızla geliştiğini belirten Rektör Demir, öğrenci kontenjanlarının doluluk oranının 100’de 100’e yaklaşmasının üniversitenin cazibesinin ve tanınırlığının arttığının kanıtı olduğunu dile getirdi.

Batman Üniversitesinde açılan yeni bölümlerle daha nitelikli ve güçlü olacağını vurgulayan Rektör Demir, enerji alanının yanı sıra birçok alanda yetkin bir üniversite olmak için her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Üniversitedeki kalite çalışmalarının kazanımlarından bahseden Rektör Demir, kalite çalışmalarının eğitim-öğretim faaliyetlerine olan olumlu yansımasını anlattı.

Rektör Demir’in konuşmasının ardından birim akademik kurul toplantılarına geçildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=