Lütfen bekleyin..



Batman’da fıstıkta bin ton rekolte bekleniyor

12 Eylül 2022, 12:43 - Okunma: 320

Yüksek gelir getirmesinden dolayı son yıllarda fıstık ekimine ciddi ilginin olduğu Batman’da bu sene yaklaşık bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticiler tarafından fıstığa olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Kent genelinde yaklaşık 140 bin dönüm civarında fıstık alanının olduğunu, bu sene bin ton civarında bir rekolte beklediklerini aktaran Aydın, fıstıktan 150 milyon civarında hasılat beklediklerini kaydetti.

Batman’da fıstıkta 1000 ton rekolte bekleniyor

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın

Fıstığın üreticilere ciddi getirisinin olduğuna işaret eden Aydın, “Batman ilimiz iklim olarak Antep fıstığı yetiştiriciliğine son derece uygundur. Arazi yapısı olarak da uygun bir ilimiz. 2022 yılı itibariyle yaklaşık olarak 140 bin dönüm civarında fıstık alanımız var. Bu sene inşallah bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Gayri safi milli hasıla bakımından da çiftçilerimizin ceplerine 150 milyon civarında bir para geçmiş olacak inşallah.” dedi.

Batman’ın tarım alanlarının fıstık ekimine uygun bir tarım alanı olduğunu ifade eden Aydın, üreticilere daha çok tarıma uygun olmayan yerlere fıstık ekiminin yapılması tavsiyesinde bulundu.

Batman’da fıstıkta 1000 ton rekolte bekleniyor

“Fıstıkçılığa ilgi artıyor”

Fıstık üretimine destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Fıstık gerek ekonomik yönden gerekse insan sağlığına verdiği fayda yönünden son derece uygun bir bitki. Bizim arzumuz, çiftçilerimizden de istirhamımız; Düz ve düze yakın yerlere fıstık dikilmemesini, yüzde 6 ve üzerinde meyilli olan, özellikle makinalı tarımın uygun olmadığı yerlere fıstık ekmelerini öneriyoruz ve destekliyoruz. Fıstıkçılığa olan ilgi artıyor. Biz de destek vermeye devam edeceğiz. Her geçen gün fıstık alanı ekonomik yönden fayda sağladığından dolayı diğer ürünlere göre artıyor.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=