Lütfen bekleyin..



BATÜ Rektörü Demir askıda yemek uygulamasını anlattı

13 Eylül 2022, 12:42 - Okunma: 695

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Belediyesi tarafından öğrencilere sağlanan askıda yemek uygulamasının etkilerini anlattı.

Rektör Demir, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da Batman Belediyesi tarafından öğrencilere sağlanan ve bu yıl da devam edecek askıda yemek uygulamasının, öğrencilerin kampüsü daha aktif kullanmaları dolayısıyla başarı oranlarını artırdığını belirtti.

Askıda yemek uygulamasının ilk olarak akademik ve idari personelin bağışlarıyla sağlandığını ifade eden Rektör Demir, Batman Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından tüm öğrencilere uygulandığını kaydetti. Öğrenci yemek ücretlerinin bir kısmı olan katkı payının Batman Belediyesi tarafından ödendiğini söyleyen Rektör Demir, uygulama sayesinde kampüsle bağları güçlenen öğrencilerin derslerinin yanı sıra birçok aktiviteye de daha fazla dâhil olduklarının altını çizdi.

Askıda yemek uygulamasının ardından öğrenciler üzerinde yaşanan gelişmeleri sayısal verilerle açıklayan Rektör Demir, kütüphanenin yaz aylarında bile kullanımının ve kütüphaneden alınan materyal sayısının ciddi oranda arttığını söyledi. Öğrencilerin genel ağırlıklı not ortalamalarının yükseldiğini vurgulayan Rektör Demir, disiplin cezası alan öğrenci sayısının ise minimum düzeye indiğini belirtti.

Öğrencilerin bilimsel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımlarında da artış gözlemlediklerini ifade eden Rektör Demir, 2021 yılında 18 etkinlik yapıldığını, 2022 yılında öğrencilerin talepleri doğrultusunda etkinlik sayısının 118’e ulaştığı bilgisini paylaştı. Askıda yemek uygulamasıyla öğrenciler üzerinde yaşanan olumlu gelişmelerin onları birçok konuda motive ettiğini dile getiren Rektör Demir, bunun etkilerinin birkaç yıl sonra daha net anlaşılacağını, öğrencilerimizin KPSS puanlarının ve lisansüstü programlara yerleşme oranlarının yükseleceğine inandığını belirtti.

Batman Üniversitesi öğrencilerini eğitimin her aşamasında ve eğitimlerine olumlu katkılar sağlayacak her konuda desteklediklerini vurgulayan Rektör Demir, öğrenciye ve insana daha fazla yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=