Lütfen bekleyin..



Adaylar: KPSS tekrarı psikolojimizi olumsuz etkiledi

18 Eylül 2022, 13:34 - Okunma: 1690

İptal edilen KPSS lisansın tekrar oturumları bugün saat 10.15 itibariyle başladı. Tekrar edilen sınava giren adaylar olumsuz psikolojiyle sınava girdiklerini ve atama sayılarının artırılarak alım puanlarının düşürülmesini istedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 31 Temmuz 2022'de düzenlenen oturumları iptal edilmiş 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, bugün 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dâhil 104 sınav merkezinde sınava giren adaylar yetkililerden sorunlarına çözüm bulunması talebinde bulundu.

Sınav tekrarının kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken adaylar, yaşadıkları psikolojiyle bekledikleri puanları almayacaklarını ifade ederek İLKHA mikrofonlarına duygularını paylaştı.

"Puanlar düşürülsün atama sayısı artırılsın"

"Tekrar sınava hazırlındık ama kötü bir psikolojiyle hazırlandık." diyen "Psikoloji" bölümü mezunu Muharrem Koçmaz, atama yetersizliğinden şikâyet etti.

Adaylar: KPSS tekrarı psikolojimizi olumsuz etkiledi

Muharrem Koçmaz

Koçmaz, "Çünkü bu süre zarfında çok şeyler yaşadık ve olumsuz etkilendik. İnşallah tekrarlanan sınavımız iyi geçer. Puanlar açıklandıktan sonra neticeye göre atamalara bakacağız ama atama sayısı az olduğu için ne kadar sınavlara girsek de fayda vermiyor. Yetkililerden isteğimiz doğru bir sistemin yapılmasıdır." dedi.

"Bir önceki sınavım iyi geçmişti, şimdiki sınavımın nasıl geçeceğini bilemiyorum"

Adaylar: KPSS tekrarı psikolojimizi olumsuz etkiledi

Mahmut Günaydın

İlk sınava göre psikolojik durumlarının yaşadıkları stres nedeniyle daha kötü olduğunu belirten Beden Eğitimi son sınıf öğrencisi Mahmut Günaydın, "Beden Eğitimi Öğretmeni son sınıf öğrencisiyim. Mezuniyet öncesi bir sınava girmek istedim. Bir önceki sınavım iyi geçmişti, şimdiki sınavımın ise nasıl geçeceğini bilemiyorum. Bir önceki sınavın iptal edilmesi bizim için büyük bir sorundu çünkü şu anda psikolojik olarak zorluk çekiyoruz. Bize çalışma süresi verildi ama zor bir süreçten geçtik. Şu an geçen sınava göre psikolojik durumumuz iyi değil stresimiz daha fazladır. Zaten atamalar yetersiz. Yetkililerden beden eğitimi öğretmenleri için kadro artırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İlk sınavdan sonra sınav tekrarı motivasyonumuzu düşürdü"

Adaylar: KPSS tekrarı psikolojimizi olumsuz etkiledi

Fatih Altuner

Sınav tekrarının çalışma hevesini bırakmadığını belirten Eğitim Fakültesi mezunu Fatih Altuner ise şunları söyledi:

"İlk sınavım iyi geçmişti, ikinci sınavın da iyi geçmesini bekliyorum. Tabi ki ilk sınavdan sonra sınav tekrarı motivasyonumuzu düşürdü ve çalışma hevesimiz kalmadı. Yaz ayları olduğu için sıcak havalardan dolayı derslere adapte olamıyorduk. Alım puanları yüksek, puanlar düşürülürse iyi olur. Eğitim Fakültesi mezunuyum, atamaların biraz daha artırılmasını istiyoruz." (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=