Lütfen bekleyin..



Batman’da çiftçiler mısır hasadından 470 milyon lira gelir elde edecek

19 Eylül 2022, 16:43 - Okunma: 374

Batman genelinde birkaç gündür başlayan mısır hasadının devam ettiğini belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, bu sene mısırdan 470 milyon TL gelir elde edileceğini söyledi.

Batman’ın tarımda iyi bir noktada olduğunu ifade eden Aydın, kent genelinde yaklaşık bir buçuk milyon dönüm civarında tarım arazisinin olduğunu aktardı.

Mısır hasadına ilişkin bilgiler veren Aydın, “Mısır geçen sene yaklaşık olarak 59 bin dünüm üzerinde ekildi. Bu sene ise 55 bin dönüm üzerinde dane ekimi oldu. Dane mısır çiftçilerin rağbet ettiği bir ürün. Çünkü dönümünde ortalama bir buçuk ton gibi bir verimi var.” dedi.

Batman’da çiftçiler mısır hasadından 470 milyon lira gelir elde edecek

Mehmet Aydın

Mısırdan bu sene yaklaşık 83 bin ton rekolte beklediklerini dile getiren Aydın, “Toprak Mahsulleri Ofisi bu sene dane mısırın kilosunu 5 lira 70 kuruştan açıkladı. Batman için yaklaşık olarak 83 bin ton civarında dane mısır rekoltesi bekliyoruz. İl geneline ekonomik katkısı ise 470 milyon TL’dir. Tabi büyük bir rakam ve Batman çiftçilerine hayırlı olsun. Mısır hasadımız yaklaşık 3-4 gündür başlamış ve 10 daha devam edeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=