Lütfen bekleyin..



İmam hatip lise ve ortaokullarına ilgi her geçen gün artıyor

21 Eylül 2022, 11:01 - Okunma: 1629

Velilerin ve öğrencilerin her sene olduğu gibi bu sene de imam hatip lise ve ortaokullarına ciddi rağbet gösterdiğini belirten Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan, bu okullardaki başarının ilgi çektiğini söyledi.

Başarı ve projeleriyle adından söz ettiren imam hatip okullarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Son yıllarda imam hatip mezunlarının sınavlarda gösterdikleri başarı ise her kesimin dikkatini çekiyor.

Bu başarının imam hatip okullarına talebi her geçen gün daha fazla artırdığını vurgulayan Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan, İLKHA muhabirine, bu sene velilerin ve öğrencilerin imam hatip okullarına yoğun bir başvuruda bulunduğunu söyledi.

İmam hatip okullarında çok çeşitli programların olduğunu belirten Ceylan, bu okullarda dini eğitimlerin yanı sıra; Spor, müzik ve resim gibi bölümlerin de bulunduğunu hatırlattı.

İmam hatip lise ve ortaokullarına ilgi her geçen gün artıyor

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan

“Kotadan dolayı bazı öğrenciler kayıt bile yaptıramadı”

Hafızlık bölümlerine ise geçen senelere göre rağbetin daha çok arttığına dikkat çeken Ceylan, şöyle devam etti:

“Hatta bu sene bir okulumuzda 12 kişi kotadan dolayı kayıt yaptıramadı. Tabi o öğrencilerimizde bir şekilde o programa dahil edileceklerdir. Liselerimiz yüzde 95 civarında doluluk oranına sahipler. Ortaokullarımızda ise kayıtlarımız halen devam etmekte ve kayıtlar ekim ayında son olacağından ailelerimize biraz daha erken davranmalarını tavsiye ediyoruz.”

“İmam hatip okulları her sene başarılarını ispatlıyorlar”

Hafızlık bölümlerinin mezunlarını vermeye başladığını dile getiren Ceylan, “Geçen sene Fatma Zehra Proje Ortaokulumuz hafız mezunlarını verdi. LGS’ye giren öğrencilerimiz büyük başarılar elde etti. Erkek imam hatip hafızlık bölümü ise bu sene mezun verecek. Şu anda imam hatip lise ve ortaokullarına ilgi her geçen gün artıyor. Çünkü imam hatip okulları her sene başarılarını ispatlıyorlar.” dedi.

İmam hatip lise ve ortaokullarına ilgi her geçen gün artıyor

“Sadece bir okulda 9 öğrenci tıp kazandı”

“Halkımız da başarılı okullara öğrencilerini gönderiyorlar” diyen Ceylan, “Örnek olarak geçen sene Fatma Zehra Proje İmam Hatip Okulumuzda 9 öğrencimiz tıp kazandı ve diğer bölümlere de birçoğu yerleşti. LGS’de ilk 10 bine birçok imam hatip öğrencimiz yerleşti.” ifadelerini kullandı.

“Hem maddi hem de manevi ilimler verilmektedir”

İmam hatip okullarının her açıdan örneklik teşkil ettiğine işaret eden Ceylan, “İmam hatip okullarında hem maddi hem de manevi ilimler verilmektedir. Ayrıca güvenlik ve disiplin açısından da hiçbir sıkıntımız yok. İmam hatip öğrencileri hem öğretmen açısından hem de idareciler açısından gerçekten rağbet edilmektedir.” diye konuştu.

“İmam hatip okullarına ilgi daha da artacaktır”

İmam hatip okullarında eğitime çok önem verildiğini vurgulayan Ceylan, son olarak şunları söyledi:

“Fiziki anlamda yeterlidirler ve disiplin anlamında da herhangi bir sıkıntıları yoktur. Dolayısıyla imam hatip okullarına her geçen gün rağbet artıyor ve gelecek sene bu rağbetin ve ilginin daha da artacağını düşünüyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=