Lütfen bekleyin..



25 haftalık bebek kalp ameliyatı oldu

03 Aralık 2015, 12:58 - Okunma: 3495

Batman'da akciğer ve kalp yetmezliğinden sebebiyle 25 haftalık bebeğe kalp ameliyatı yapıldı.

Batman merkezde 25 haftalık, 800 gram ağırlığında prematüre doğan bebek, akciğer ve kalp yetmezliği tedavisi sebebiyle özel bir hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Yapılan ekokardiyografisinde doğum öncesi açık olup doğum sonrasında kapanması gereken kalpten çıkan damarın açık kaldığı ve kalp yetersizliğinin sebebi olduğu tespit edildi. Güçlü ilaç tedavisinin beyin kanamasına sebep olacağı düşünülerek ameliyata alındı.

Özel bir hastanenin Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Fikri Kutlay, Op. Dr. Rafet Tok, Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oktay Aslaner, Anestezi Uzmanı Dr. Hasan Kaya Kalp Damar Cerrahisi Ünitesince ameliyata alınan bebek, yaklaşık 40 dakika süren operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Fikri Kutlay, “Ameliyata aldığımızda ileri derecede kalp yetmezliğine bağlı tüm dokuları ödemli idi. Aort damarının dörtte üçü çapta olan doğum sonrası kapanması gereken bu damar ileri derecede kalp ve akciğer yetmezliğine yol açıyordu. Kalbi ve akciğer damarları arasındaki bu kanal kapatıldı. İki gün sonrasında göğüs tüpleri çekildi. Ameliyat sonrası genel durumu düzelen hastanın önümüzdeki günlerde solunum cihazından uzaklaştırılması planlanıyor. Bölgemizde bu kadar düşük doğum ağırlıklı prematüre bebeğe yapılan ilk ameliyattır.” dedi. (İLKHA)

Etiketler : bebek ameliyatı,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=