Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi: Kuaförlerin haftalık tatil günü ertelendi

29 Eylül 2022, 16:00 - Okunma: 740

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanması kararının 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığının esnaf ve tacirlerden gelen talepler doğrultusunda uygulaması 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar alınmıştı.

Alınan kararın bazı illerin sektör temsilcilerinin zaman istemesi, Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulduğunda dolayı 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiğini duyurdu.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, haftalık tatil günlerinin ertelenmesi hakkında açıklamada bulundu.

Çiftçi, “Ticaret Bakanlığının esnaf ve tacirlerden gelen talepler doğrultusunda uygulaması 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar alınmıştı. Batman olarak yapılan çalışmalar sonucunda karar alınmıştı ancak bazı illerimizde sektör temsilcileri hazırlıkları yetişemedikleri için zaman istemelerinden dolayı süreç 1 Ocak 2023 tarihine ertelenerek süreç uzatılmıştır. Yalnız berber, kuaför ve güzellik salonu üyelerimiz şimdiden uygulamayı faaliyete koyabilirler. Böylelikle hem alışma dönemi olur hem de kendilerini 1 Ocak’a hazırlamış olurlar.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, şehir genelinde kapsamlı bir deneti..
Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu i..
Batman'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü ön..
Batman'ın en yüksek noktası olan Mereto Dağı'na ulaşımı sağlayacak ..
TCDD Batman Gar Müdürlüğü, Batman-Diyarbakır hattındaki yolculara hemzemin ..
Batman Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü koordinesinde, 2025 yılı eğitim plan..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=