Lütfen bekleyin..



Batman Ticaret Borsası "başkanlık seçimi" için sandık başında

02 Ekim 2022, 13:30 - Okunma: 2796

​Batman Ticaret Borsası'nda 6'ncısı gerçekleştirilen olağan kongrede tek listeyle seçime giden mevcut başkan Arif Güneş, bölgeye hitap edecek tarıma dayalı bir ticaret merkezi kuracakları sözünü verdi.

4 yılda bir yapılan 242 üyeli Batman Ticaret Borsası yeni meclis üyelerinin belirleneceği seçim, Batman Ticaret Borsası hizmet binasında yapıldı.  

Ticaret Borsası seçimine çok sayıda üye ve davetlinin yanı sıra Batman, Siirt ve Mardin'deki borsa yöneticilerinin katılımıyla saat 17.00'e kadar devam edecek.

Olağan kongrede konuşan Güneş, Batman merkez, civar iller ve tüm ilçelerden gelen üyelerin katılımıyla seçimin gerçekleştiğini söyledi.

6'ncısı düzenlenen Batman Ticaret Borsası seçimlerine tek listeyle giren Güneş, devam eden seçimle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı ticaret borsalarında seçimler 1 Ekim'de başlayıp 30 Kasım'a kadar sürecektir. Bu süre içerisinde ülkede bulunan bütün ticaret borsalarında seçimlerin bitmesi lazım. Biz, ekimin 2'sinde gün aldık ve seçimimiz başlamış bulunmaktadır. Seçimlerimiz 4 yılda bir yapılıyor. 5 dönemim bitti, 6'ncı dönemim olacak ve tek listeyle seçime giriyoruz. 240 civarında üyemiz var. Üyelerimiz Batman, Sason, Kozluk, Siirt, Kurtalan ve yöredeki tarım ürünleriyle iştigal eden tüccarlardan oluşuyor."

Batman Ticaret Borsası

"Bölgeye hitap edecek tarıma dayalı bir ticaret merkezi kuracağız"

Seçimden sonra en büyük projelerinden biri olan tarıma dayalı ticaret merkezinin yapım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Güneş, "Seçime katılım yoğun bir şekildedir. Oy verme işlemimiz sabah 10.00'da başladı ve akşam 17.00'ye kadar sürecek. Projelerimiz var. Bu projelerimizden bir tanesi 120 dönüm içerinde 50 bin ton lisanslı depo, bunun yanında 100'e yakın hububatçının her birine depo verilecek. Yeni hububat pazarının yanında yeni idare binamızla beraber inşallah bölgeye hitap edecek, tarıma dayalı bir ticaret merkezi kuracağız. Bu projemize de bu sene içerisinde başlayacağız. Hep birlikte hareket ettiğimiz için genelde hep tek listeyle seçime giriyoruz. Seçime katılan bütün Ticaret Borsası üyelerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=