Lütfen bekleyin..



HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: Kira artışlarının önü alınmalı

21 Ekim 2022, 14:48 - Okunma: 2734

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yaptığı açıklamada, yüksek kira artışlarının esnafın adeta belini büktüğünü belirterek mülk sahiplerine çağrıda bulundu.

Fahiş kira artışlarının esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade eden HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz, yüksek kira yüzünden çoğu esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini vurguladı.

Mülk sahiplerinin empati yaparak kiracılarına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çetiz, fahiş kira artışlarının önlenmesinin büyük önem oluşturduğunu kaydetti.

"Esnaf çok büyük mağduriyet yaşıyor"

"Bütün Türkiye'de olduğu gibi özellikle bölgemizde de kira fiyatlarının yüksek olması esnafın canını sıkıyor" diyen Çetiz, "Kira fiyatlarındaki artışın netlik kazanmaması veya bunun takip edilmemesi ahlaki olmayan kira artışlarına sebep oluyor. Şu anda esnaf bununla ilgili gerçekten çok büyük mağduriyet yaşıyor. Kira artışlarının önü alınması lazım. Çünkü böyle devam ederse birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacaktır. Kepenk kapatılırsa da işçiler işsiz kalacak ve birçok aile perişan olacaktır." dedi.

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: Kira artışlarının önü alınmalı

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz

"Birbirimize merhamet etmeliyiz"

Özellikle mülk sahiplerine kira konusunda büyük görev düştüğünü belirten Çetiz, "Mülk sahipleri bu sıkıntılı süreçte kiracılarına sahip çıkmalıdır. Gerekirse bir veya iki kira alınmayabilir. Bunu yapmasalar da makul bir artış üzerinde anlaşma yapmalıdırlar. Kiracılarımız kardeşlerimizdir. Çünkü beraber aynı şehri paylaşıyoruz. Eğer biz birbirimize merhamet edersek Rabbimiz de bize merhamet edecektir." diye konuştu.

"Mülk sahipleri fırsatçılık yapmamalı"

Mülk sahipleri ile kiracıların birbirlerine destek çıkması gerektiğini söyleyen Çetiz, şöyle devam etti:

"Birbirimize yardımcı olalım. İnşallah bu sıkıntılı süreci beraber atlatırız. Mülk sahipleri durumu zorlaştırırsa kiracı kaçmak zorunda kalacak ve zora düşen esnaf 4-5 ay sonra iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır. Kiracıyı sıkmamak gerekiyor. Neticede hep beraber bir gemideyiz ve eğer biz fırsatçılık yaparsak bu da çok kötü bir davranış olur. Fırsatçılık yapmamamız lazım. Mülk sahibi kiracıyla konuşarak, anlaşarak, birbirlerini memnun ederek birbirlerine yardımcı olmaları gerekir."

"Böyle devam ederse hepimiz kaybederiz"

Çarşı bölgesinde kimi yerlerde kira fiyatlarının çok fahiş olduğuna dikkat çeken Çetiz, "Bir buçuk yıl içerisinde kiraların neredeyse 3 kat artması anormal bir şeydir ve bu durum böyle devam ederse hepimiz kaybederiz. Esnaf gibi mağdur olan birçok vatandaş da bölgeyi terk etmek zorunda kalıp büyükşehirlere göç etmek zorunda kalacaklardır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=