Lütfen bekleyin..



Batman'da "Namaz Çalıştayı" başladı

23 Ekim 2022, 11:24 - Okunma: 909

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye’den çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, öğretim üyesi, eğitimci, kanaat önderi ve âlimin katılımıyla düzenlenen "Namaz Çalıştayı" başladı.

Program; "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğünce İl Kültür Merkezinde saat 10.00’da başladı.

Programa; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, araştırmacı ve yazarlar, öğretim üyeleri, âlim ve kanaat önderleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Gültekin'in yaptığı program, İmam Hatip Havzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Batman'da

Ardından programın açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Beşir Şimşek, Platformun amacını ve çalışmalarını anlattı.

“Toplumumuz gün geçtikçe İslami hayattan uzaklaşmakta, uzaklaştırılmaktadır”

“Platformumuzun temel amacı Kur’an ve Sünnet çerçevesinde insanlarımızın ıslahına vesile olmaktır” diyen Şimşek, “Toplumumuz gün geçtikçe İslami hayattan, ahlaktan, terbiyeden uzaklaşmakta, uzaklaştırılmaktadır. Gençlerimiz, yeni neslimiz her gün biraz daha her türlü haram ve isyanların içerisine batmaktadır. Bundan dolayı fert, aile ve toplum olarak büyük bir ızdırap içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Batman'da

“İslami hayata sahip bir nesil yetiştirmekle ancak bu kötü gidişatın önüne geçebiliriz”

Konuşmasının devamında Şimşek, “Bu kötü gidişata karşı ancak ve ancak Kur’an ve Sünnet çerçevesi içerisinde alnı secdeli, kalbinde Allah korkusu olan İslami bir terbiyeyle terbiyelenmiş, İslami bir hayata sahip bir nesil yetiştirmekle ancak bu kötü gidişatın önüne geçebileceğimize inanıyoruz. Bugünün hastalıklardan kurtulmanın tek yolunun toplumumuza, özellikle çocuklarımıza İslami bir hayatı kazandırmak, İslami bir terbiyeyi verebilmek, onları Kur’an ve Sünnet düşüncesiyle yetiştirmekle ancak mümkündür. Minarelerimiz günde beş defa bu kurtuluş yolunun ezanla açık bir şekilde ortaya koyuyor. Yeter ki bu sadece bir çağrıda kalmasın. Çocuklarımızı, namaza, namazla kurtuluşa hazırlamamız mümkündür. Bunu yaptığımız takdirde ancak bu kötü gidişatı değiştirebiliriz. İşte Kur’an Nesli Platformu olarak bu düşünceyle yola çıktık.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program sinevizyon gösterimiyle devam etti. İki oturum şeklinde gerçekleşecek çalıştayda ilk oturuma geçildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=