Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinin her öğrencisi için fidan dikilecek

25 Ekim 2022, 10:00 - Okunma: 332

Kampüs alanlarının daha yeşil bir görünüm kazanması amacıyla Batman Üniversitesi ile Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü arasında Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol, 21 Ekim tarihinde Batı Raman Kampüsünde Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin tarafından imzalandı.

Protokolün geçerli olacağı 5 yıl boyunca, Batman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenci sayısı kadar fidan dikimi gerçekleştirilerek. Üniversite kampüs alanlarının daha yeşil bir görünüme kavuşturulmasının amaçlandığı bildirildi.

İmzalanan protokol ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, göreve geldiği günden itibaren ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını önemli gündem maddeleri arasına koyduklarını ve bu doğrultuda binlerce fidan diktiklerini vurguladı.

Doğa ve çevreyle uyumlu projeler ürettiklerinin altını çizen Rektör Demir, kampüs alanlarını her canlı için yaşanabilir hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yeşil bir kampüste daha fazla vakit geçiren öğrencilerin biriktirdikleri anılarını da artıracağını söyleyen Rektör Demir, bu durumun öğrencilerin üniversitelerine bağlılıklarını ve aidiyet duygularını pekiştireceğini ifade etti.

Batman Üniversitesindeki her çalışmanın geleceğe dönük tasarlandığını kaydeden Demir, daha önce dikilen fıstık fidanlarının hasadından elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak verileceğini sözlerine ekledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=