Lütfen bekleyin..



TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması BATÜ ev sahipliğinde düzenlenecek

11 Kasım 2022, 09:19 - Okunma: 6749

TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması, Batman Üniversite ev sahipliğinde düzenlenecek.

Van Bölge Yarışmasının yapılacağı Fen-Edebiyat Fakültesinde incelemelerde bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş ve beraberindeki heyet, yarışmaya ilişkin ön değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, yarışmanın düzenleneceği Fen-Edebiyat Fakültesi binasında ayrıntılı incelemelerde bulunan Doç. Dr. Hayati Çavuş’a, üniversitede yapılan bilimsel çalışmaların niteliğini ve kapsamını anlattı.

Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan her bilimsel etkinliğin kurumsal ve profesyonel ilkeler çerçevesinde düzenlendiğini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin bölgede düzenlenecek önemli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek potansiyele eriştiğinin altını çizdi.

Gençlerin geleceklerini ilgilendiren konulara ayrıca önem veren bir üniversite olduklarını ve bu minvalde öğrenci odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Demir, daha önce üniversitede düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasını başarıyla tamamladıkları gibi lise öğrencilerini kapsayan yarışmayı da en iyi şekilde tamamlayacaklarını söyledi.

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, geçen yıl Batman Üniversitesinde düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasının kendilerinde bıraktığı olumlu intibah üzerine TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasının da Batman Üniversitesinde düzenlenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=