Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi'nde Azerbaycan Dersliği açıldı

07 Aralık 2022, 09:54 - Okunma: 1477

Yükseköğretim Kurulu tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile iş birliklerinin geliştirildiği Batman Üniversitesi'nde, Azerbaycan Dersliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılışa, Azerbaycan Cumhuriyetinin Türkiye Cumhuriyetindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, Vali Vekili İbrahim Güneş ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılan derslikte, Azerbaycan’ın tarihi, kültürü ve devlet büyükleri hakkında bilgiler yer alıyor. Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesinin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, en az bir derslerine kurulan derslikte girmeleri öngörülerek dersliği ziyaret etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Azerbaycan Dersliğinin açılışının ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, bu dersliği Azerbaycan Devleti ve halkıyla kurulan kalbi ve içten duyguların tezahürü olarak kurduklarını söyledi.

Azerbaycan Dersliğinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin Azerbaycan’ın tarihi, kültürü ve devlet büyükleri hakkında değerli bilgileri öğreneceklerinin altını çizen Rektör Demir, üniversitede kurulan dersliğin "İki Devlet Bir Millet" söyleminin de uygulamaya dökülmüş bir nişanesi olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile geliştirilen iş birlikleri kapsamında öğrenci değişim programlarındaki öğrenci kontenjanlarını artırmayı düşündüklerini ifade eden Rektör Demir, enerji alanında gerçekleştirilen çalışmaların aşama aşama ilerletildiğini sözlerine ekledi.

Azerbaycan’a dair bilgilerin yer aldığı dersliğin Batman Üniversitesinde açılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Büyükelçi Dr. Reşat Memmedov, Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=