Lütfen bekleyin..



Batman Eğitim-Bir-Sen: Şube müdürleri özlük ve mali haklarda ayrımcılığa maruz kalıyor

16 Aralık 2022, 15:05 - Okunma: 1490

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, şube müdürlerinin haklarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Önlü, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarındaki şube müdürlüğüne görevde yükselme yazılı sınavı ve mülakat süreçleri ile atanmış olan şube müdürlerinin son yıllarda özlük ve mali haklar yönünden eğitim camiası içinde negatif ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını, adeta görmezden gelindiğini söyledi.

Bu görmezden gelinme durumunun şube müdürlerinde motivasyon kaybına yol açtığını, çalışma şevklerini kırdığını belirten Önlü, "Bakanlığımızın çıkarmış olduğu 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmen ve okul yöneticilerine verilen bazı haklardan şube müdürleri maalesef yararlandırılmamıştır. Uzman öğretmen ve başöğretmen haklarından şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, il müdürleri de yararlanmalıdır. Özel hizmet tazminatları artırılmalıdır. Ekonomik koşulları iyileştirilmelidir." dedi.

Önlü şöyle devam etti: "Eğitim öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir. Rotasyon uygulamasında aile bütünlüğü, birinci derecede bakmakla yükümlü olduğu kişiler olan ve benzeri geçerli mazereti olanlara mazeret hakkı tanınmalıdır. Atama ve yer değiştirme sistemi güncellenmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına angarya olarak verilen ve uzmanlık gerektiren ön inceleme, inceleme, soruşturma ve muhakkik görevlerinde ek ücret ödenmelidir. Genel idare sınıfında olup isteğe bağlı görevi bırakması durumunda istediği il ve ilçeye tercihi dikkate alınarak okul veya kurum müdürü olarak atanması sağlanmalıdır."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=