Lütfen bekleyin..



Batman'da imam hatip lisesinin başarıları takdir topluyor

21 Aralık 2022, 11:30 - Okunma: 1424

Dini ve fenni ilimlerin yanı sıra spor faaliyetlerinin de yapıldığı Batman Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi, farklı dallarda dünya birincilikleri elde edip yüzlerce kupa kazanarak büyük başarılar elde etti.

Batman Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Proje Okulu, elde ettiği başarılarla her kesimin büyük takdirini topluyor.

Henüz 2020 yılında eğitime başlayan Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerinin azim ve gayretiyle kısa sürede il, bölge, Türkiye ve uluslararası alanda 685 kupa ve madalya kazandı.

Başarılarıyla herkesin ilgisini çeken Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi, imam hatip okullarının eğitimleriyle ne kadar başarılı olduklarını bir kez gözler önüne seriyor. Bölge halkının adeta gözünü kamaştıran bu başarılar, Türkiye'nin en başarılı okulları haline gelen imam hatip okullarına ilgiyi ise her geçen gün artırıyor.

Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Siraç Dadak, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, dini ve fenni bilimlerin yanı sıra spor gibi farklı alanlarda da öğrencilerinin eğitimlerini zenginleştirdiklerini söyledi.

Okullarının 2020 yılında kurulduğunu aktaran Dadak, okulda ortaokul ve lise eğitiminin bir arada verildiğini dile getirdi.

"Bölgede tekiz"

Dadak, "Fenni derslerin yanında aynı zamanda dini derslerimizi de vermekteyiz. Bünyemizde bulunan spor bölümü de şu an Doğu ve Güneydoğu'daki tek spor proje okuludur. Şu ana kadar il, bölge, Türkiye ve uluslararası alanda 685 kupa ve madalyamız bulunmaktadır." dedi.

"Dünya birinciliğimiz var"

Okulun yüzlerce il, bölge derecesi hatta çeşitli spor dallarında 100'ün üzerinde Türkiye derecesi bulunduğunu ifade eden Dadak, judo ve güreş alanında da dünya birinciliğinin olduğuna dikkat çekti.

Dadak, hedeflerinin 2024 yılında yapılacak olan Paris Dünya Olimpiyatlarına Batman'dan en az 4 sporcu göndermek olduğunu vurguladı.

"Bölgenin cazibesini kazanma noktasına geldik"

Dadak, şöyle devam etti: "Okulumuz kurulduğunda ve eğitime başladığımız zaman insanların bize bakış açısı çok farklıydı. Hatta statta bize 'İmamlar camiye' diye tezahüratlar yapılıyordu ama biz hiçbir şekilde yıkılmadık ve başarılarımızla kendimizi ifade ettik. Çok şükür, şu an tüm Batman'ın, hatta bölgenin cazibesini kazanma noktasına geldik."

"Başarılarımızı gören yüzlerce öğrenci okula akın etti"

Başarılarıyla kendilerini kabul ettirdiklerini belirten Dadak, bu başarıların imam hatibe ilgiyi artırdığını kaydetti. Dadak, "Daha önce bazı bölgeden bize öğrenci kayıtları gelmiyordu ama başarı seviyemiz yükselince hiç öğrenci gelmeyen bölgelerden dahi yüzlerce öğrencinin bize akın ettiğini gördük. İmam hatip okullarında amacımız şudur; çocuklar pozitif bilimleri görüyor, bunun yanında manevi değerleri de vermeye çalışıyoruz. Bu eğitimi alan öğrenci doktor, sporcu ya da bilim adamı olduğu zaman manevi değerlere sahip, ahlaken ve hakkıyla görevini gerine bir insan olarak yetişmiş oluyor." diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=