Lütfen bekleyin..



Kasaplar: Et fiyatlarındaki artışın sebebi hayvan sayısının azlığındandır

24 Aralık 2022, 15:30 - Okunma: 2560

Et fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili açıklama yapan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı açıklamada, et fiyatlarındaki artışın en büyük sebebinin hayvan sayısının azlığından kaynaklandığını söyledi.

Et fiyatlarındaki artış yüzünden her hafta etiket fiyatlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Rüzgar, bu durumdan vatandaşlar gibi kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu vurguladı.

Geçen seneye oranla et fiyatlarının yaklaşık yüzde 135 arttığına dikkat çeken Rüzgar, yetkililerin ise fiyat artışlarına karşı sessizliğini koruduğunu ileri sürdü.  Rüzgar, "Karkas olarak bilinen kemikli dana etinin kilosunu kasaplar 48 liradan alıyorken şu anda 120 liraya alıyoruz. Yani neredeyse yüzde 135'in üzerinde zam geldi. Hükümet ise maalesef bu konuda sessiz kalıyor. Şayet hükümet bu konu hakkında bir açıklama ya da et ithal etmezse, kırmızı etteki fiyat artışının önünü alamaz." dedi.

Geçen sene bu vakitlerde kemiksiz dana etinin kilosu 55-60 lirayken şu anda ise 160 lira olduğunu belirten Rüzgar, 65-70 lira civarındaki kuzu etinin fiyatının ise 120 liraya yükseldiğini aktardı. "Bir an evvel gerekli tedbirler alınmalı"

Küçükbaş hayvanların fiyatının da yaklaşık 10 gündür yükselişte olduğu bilgisini paylaşan Rüzgar, "Şu an Türkiye'de hayvan azlığı var. Bir de aldığımız duyumlara göre kaçak yollarla yurt dışına hayvan çıkışı oluyor. Haliyle kasaplar olarak hayvan sıkıntısı çekiyoruz. Böyle olunca kırmızı et fiyatları yükseliyor. Hükümet bir an evvel sınırlarda gerekli tedbirleri alıp yetersiz olan dana etini de ithal etmesi lazım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=