Lütfen bekleyin..



Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: Meslek liseleriyle kalifiye eleman sayımız artacak

30 Aralık 2022, 17:12 - Okunma: 1581

Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin üretim süreçleri ve cirolarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, mesleki eğitim sistemi ile birlikte iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan gücünün yetişeceğini söyledi.

Batman'da döner sermaye işletmesi olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde yaptıkları üretim sonucunda ilin ekonomisine 11 milyon TL katkı sağlandığını belirten Kurtaran, meslek okullarının öneminde dikkat çekti.

Döner sermaye kapsamında elde edilen gelirden öğrencilere 1 milyon 270 bin lira pay dağıtıldığını söyleyen Kurtaran, meslek okullarıyla Batmanlı gençlerin eğitimini çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.


Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Endüstri Meslek Lisesi) Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin çalışmaları ile okullarda yapılan üretim ve ürünler hakkında atölyelerde incelemelerde bulunan Kurtaran, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mesleki eğitim sistemi ile birlikte işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren bir sistem ile ilimiz eğitimi çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bakanlığımız hayata geçirdiği yeni çalışmalar ile birlikte bir zamanlar kimsenin gitmek istemediği meslek liselerimiz artık elde ettikleri 11 milyonluk ciro ile ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitimde eğitim-üretim-istihdam çerçevesinde öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında yaparak ve üreterek öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulların döner sermaye işletmelerindeki üretim faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz gerçek üretim ortamlarında yaparak ve üreterek öğrenip aynı zamanda ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar."

"Meslek liseleriyle kalifiye eleman sayımız artacak"

Meslek liselerinde birçok dalda üretim yapıldığını ifade edem Kurtaran, "Döner sermaye işletmesi olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde; mobilya, giyim teknolojisi, elektrik elektronik, inşaat teknolojisi, sanat, tasarım, yiyecek ve içecek dallarında üretim yapılmaktadır. Bu üretimler sonucu 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde toplam 11 milyon ciro yapılmış olup ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlanmıştır. Döner sermaye kapsamında elde edilen bu gelirden öğrenci ve öğretmenlerimiz de büyük yarar sağlıyorlar. Bu bağlamda 2022 yılının ilk on bir ayında elde edilen 11 milyon liralık gelirden öğrencilerimiz 1 milyon 270 bin 726 lira; öğretmenlerimiz de 1 milyon 920 bin 298 lira pay aldılar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=