Lütfen bekleyin..



Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi oldu

02 Ocak 2023, 16:11 - Okunma: 1735

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Mercan Yılmaz ve Hazal Zehra Aksak hazırladıkları proje ile matematik alanında Türkiye ikincisi oldular.

Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında MEB’e bağlı resmi örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler üretmelerinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması” final sergisi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara’da gerçekleşti.

Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması kapsamında matematik alanına 177 proje başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucu finale 15 proje davet edildi. Finale davet edilen projeler içinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesinin iki projesi yer aldı.

Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması matematik alanında finalde yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz’ın hazırladıkları “Tekrar Eden Dizi Biçimindeki Doğal Sayılar İçin Fermatın Küçük Teoreminden Yararlanılarak Genel Bir Bölünebilme Kuralı Bulunması” projesi Türkiye ikincisi olarak derece aldı.

Aynı yarışmaya Çevre ve İklim Değişikliği alanında katılan Batman Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Yahya Onat, “Hidrojen Yakıt Pili İçin Gerekli Hidrojenin Üretimine Yönelik Perlit Destekli Katalizör Geliştirilmesi” projesi ile yarışmadan teşvik ödülü aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Ankara’da gerçekleşen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasına katılarak Batman’ı temsil eden tüm öğrencileri ve danışman öğretmenleri Yusuf Erbek, Erhan Onat ile Nizamettin Yarba’yı tebrik ederiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=